Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slováci prileteli do Egypta na dovolenku snov: V hoteli sa všetko zvrtlo, toto nie je vtip!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Dorazíte na dovolenku a po prílete vám oznámia, že vás preraďujú do druhého hotela. Ešte sa potešíte, že má o hviezdičku viac, no o chvíľu precitnete. Slováci zažili v Egypte nočnú moru. Ich zážitok stojí naozaj za to.

Vaše tipy

Po tom, čo sme zverejnili v piatok hororovú dovolenku Slovákov v Turecku, ozvalo sa nám viacero čitateľov, ktorí sa s nami podelili o katastrofálne zážitky na dovolenke. Rozhodli sme sa uverejniť jeden príbeh nášho čitateľa, ktorý zažil v Egypte nočnú moru.

"Bolo to v novembri 2010, cestovali sme (nemenovanou cestovkou) cez last minute do Egypta (Hurghada). Scenár je veľmi podobný, ale priebeh podľa mňa ešte horší. Mali sme byť ubytovaní v relatívne novom hoteli v novej časti Hurghady (sakalia). Polohu sme si s manželkou vybrali kvôli vtedajšej preferencii nočného života," začína rozprávania náš čitateľ.

Z radosti zostali len oči pre plač

Po prílete sa tešili na svoj hotel, no zistili, že ich preradili do druhého hotela. Na ich prekvapenie dostali ešte luxusnejší hotel. Bohužiaľ, iba na papieri. "Hneď po prílete nás informovali, že nami vybraný hotel už nie je k dispozícii a pôjdeme namiesto toho do štvorhviezdičkového hotela a nie do trojhviezdičkového, kde sme mali byť. Na začiatku sme sa potešili, no hotel, kde sme boli ubytovaní, bol starý, kúpeľne nechutné, plesnivé a neskôr sme sa dozvedeli, že po sezóne mal podstúpiť celkovú rekonštrukciu. Personál, služby tomu zodpovedali, všetci zamestnanci to mali na háku."

Čiastočné zatmenie v Káhire
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Zlý vtip

"Asi na druhý deň nám priniesli z recepcie anglicky písaný list, že pre nás na hoteli už nie je miesto a máme sa do 18:00 vysťahovať. Považoval som to za vtip, ale pre istotu som volal delegátovi, ktorý ma presvedčil o tom, že si to nemám všímať, že sa nič nedeje," pokračuje prevapený dovolenkár.

A došlo na slová hotela, aby sa vysťahovali? "Na moje prekvapenie skutočne o 18:00 na izbu prišli poslíčkovia po naše veci, že máme odísť. Keď sme odmietli, volal som delegátovi (česky hovoriaci Egypťan), ktorý následne prišiel, no ešte predtým prišiel aj manažér hotela osobne nás vyhodiť z izby. Viete si to predstaviť?", čuduje sa aj po piatich rokoch čitateľ.

"Po niekoľkých nahnevaných telefonátoch sa uráčil dostaviť delegát, ktorý niečo riešil so zástupcami hotela a následne nám oznámil, že je to pravda a musíme sa presťahovať na jeden deň do ďalšieho hotela," spomína na nepríjemnú chvíľu. Žiadna diskusia nepomáhala. Egypťan držal podľa dovolenkárov s domácimi a "odkazoval nás na našu "cestovní kancelář".

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock)

Češka dostala záchvat

S manželkou sa preto rozhodli nerobiť paniku, no ostatní to tak dobre nezvládali. "Jedna Češka dostala regulérny záchvat, plakala, že nikam nejde, pred odchodom im obliala izbu s vodou, jednoducho katastrofa. Vôbec sa jej nečudujem, už len za toto by som cestovke naparil pokutu, mohli spôsobiť psychickú ujmu na zdraví. To, že sa Česi následne vyjadrovali "se slovenskou cestovkou už nikdy nejedu" nepotrebuje komentár," dodáva čitateľ.

No nekúp to

Našťastie sa dočkali, aj keď sa trochu nacestovali. "Večer nás odviezli autobusom do iného hotela (ktorý bol úplne nový a skvelý), kde sme strávili deň a ďalší večer sme sa sťahovali naspäť do nášho hotela. Jednoducho fakultatívny výlet v cene zájazdu, no nekúp to!"

Dovolenka je prospešná pre
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Slabá kompenzácia

Na záver výletu Slovákom ponúkli kompenzáciu, ale bolo to príliš málo na to, aby na svoju dovolenku mohli spomínať ako na vydarenú. "Ako kompenzáciu nám na konci pobytu ponúkli "late checkout" o 18:00 namiesto 12:00 výmenou za podpis, že nás odškodnili, čo sme všetci hrdo odmietli. Aby som ilustroval absurdnosť tejto kompenzácie len spomeniem, že odchod bol až o polnoci a keď sme išli o rok neskôr s rakúskou cestovkou, mohli sme byť na izbe až do polnoci v cene," porovnáva Slovák úroveň zájazdov.

Po príchode domov sa chceli sťažovať, ale nakoniec sa rozhodli tak neurobiť. "Plánovali sme sa sťažovať doma, ale nakoniec sme len dali známym negatívnu referenciu na cestovku, s ktorou už v živote nikam nepôjdeme. Tak aspoň dodatočne dávam vedieť veľmi negatívnu skúsenosť (s nemenovanou cestovkou) a každému radím, aby si dvakrát rozmyslel, či využije ich "služby"," zakončil svoj príbeh náš čitateľ.

Zažili ste podobný zážitok alebo iný nepríjemný incident na dovolenke? Neváhajte a dajte nám vedieť na tipy@topky.sk.

Viac o téme: Dovolenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu