Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Myslíte si, že s čistotou hotelov na Slovensku je to bieda? Omyl, dopadli sme úplne skvele!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NÜRNBERG - Čo dokáže každému človeku pokaziť náladu, keď sa vyberie kamsi na dovolenku? Jednoznačne špinavá izba v hoteli. Nech už má ubytovacie zariadenie akékoľvek vymoženosti, hosť si jednoducho v prvom rade potrpí na upratané priestory bez prachu a plesne a čistú bielizeň. A práve v tomto si slovenskí hotelieri poriadne šplhli.

Nemecký rezervačný portál hotel.de, ktorého služby využíva viac ako šesť miliónov súkromných zákazníkov aj firiem z celého sveta, poskytol úplne nový pohľad na čistotu hotelov v európskych krajinách. Určite každý z nás má nejaké predsudky o tom, ktoré národy si na hygiene zakladajú a ktoré až tak veľmi nie, takže nasledujúce výsledky môžu byť celkom prekvapivé.

Nedávno zverejnená štúdia vychádza z dvoch miliónov hodnotení medzinárodných hotelových hostí, ktoré boli pridané na stránku rezervačného portálu a stupnica kvality čistoty sa pohybovala od nula do desať bodov. Možno tomu neuveríte, ale ľudia, ktorí na Slovensku dovolenkovali, alebo sa u nás ubytovali kvôli pracovným povinnostiam rozhodli, že práve našej krajine patrí prvá priečka. S 8,75 bodmi sme sa ocitli na vrchole rebríčka čistoty.

Tesne za Slovenskom sa umiestnilo Bulharsko s 8,70 bodmi a na treťom mieste skončilo Švajčiarsko s 8,66 bodmi. Dobre si viedlo aj štvrté Poľsko (8,65 bodu) a prvú päťku uzatvára susedné Rakúsko (8,60 bodu). Pre zaujímavosť, bratia Česi obsadili deviatu priečku s 8,52 bodmi, ktorým na krk dýchajú Rumuni, čo môže byť pre niektorých tiež šok.

Myslíte si, že s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hotel.de)

A ktorým národom na čistote v hoteloch až tak veľmi nezáleží? Podľa štúdie medzi troch najväčších hriešnikov v Európe patria Dáni (7,73 bodu), Nóri (7,92 bodu) a Briti (7,95 bodu), ktorých v tesnom závese nasledujú Holanďania (7,96 bodu) a Belgičania (7,97 bodu). Slovákmi obľúbené Turecko je s 8,18 bodmi ôsme od konca.

Možno aj tento rebríček svedčí o tom, že sa netreba vždy kvôli kvalite uberať do zahraničia a treba podporiť aj slovenský cestovných ruch. A ak natrafíte na niečo, čo vás poteší, dajte o tom pozitívnu spätnú väzbu. Veď takéto zviditeľnenie našej malej krajiny vo svete je úspech, ktorý rozhodne poteší.

Viac o téme: ČistotaHotelySlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu