Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VEĽKÉ OBAVY o kráľovnú Alžbetu II.: Poplach v paláci! Prišli lekári aj najbližšia rodina

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (4)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Skončila v rukách lekárov! Britské médiá zaplnili správy, ktoré znepokojili mnohých občanov. Kráľovná Alžbeta II. (96) musela najskôr kvôli zdravotným problémom zrušiť svoje pracovné aktivity. Teraz vyšlo najavo, že musí byť pod neustálym dohľadom lekárov.

Nie je žiadnym tajomstvom, že kráľovnú Alžbetu II. sužujú zdravotné problémy, ktoré jej spôsobujú ťažkosti s pohybom. Kvôli nim už viackrát obmedzila svoje pracovné aktivity. 

Na dnes mala panovníčka naplánovanú schôdzku s poradcami z tzv. kráľovskej rady. Avšak došlo k zmene plánov a bola odložená. „Jej Veličenstvo prijalo odporúčanie lekárov, aby si oddýchlo,” uviedol na margo toho vo vyhlásení hovorca Buckinghamského paláca. Panovníčka sa v utorok zišla s Liz Truss, aby ju vymenovala za premiérku. Nabitý program ju pravdepodobne vyčerpal. 

Alžbeta II. sa momentálne nachádza vo svojom zámku Balmoral v Škótsku, kde je pod neustálym dohľadom zdravotníkov. „Po ďalšom rannom vyšetrení sa lekári obávajú o zdravotný stav Jej Veličenstva. Odporučili jej, aby naďalej zostala pod ich dohľadom,” píše vo vyjadrení Buckinghamský palác. 

Ako informujú britské médiá, za kráľovnou sa v uplynulých hodinách vybrali aj jej najbližší - syn Charles, jeho manželka Camilla a tiež princ William. Podľa ďalších informácií sa do zámku presunuli už aj princ Andrew a kráľovnina dcéra Anne. 

„Celá krajina bude hlboko znepokojená touto dnešnou poludňajšou správou z Buckinghamského paláca. Ja a aj všetci ľudia po celom Spojenom kráľovstve v týchto chvíľach myslíme na jej veličenstvo kráľovnú a jej rodinu," napísala na Twitteri v súvislosti s tým premiérka Liz Truss.

VEĽKÉ OBAVY o kráľovnú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovská rodinaKráľovná Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu