Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kráľovná (†96) je mŕtva, NECH ŽIJE KRÁĽ: Princ Charles je novým britským panovníkom!

Princ Charles je po smrti kráľovnej Alžbety II. už označovaný kráľom. Zobraziť galériu (4)
Princ Charles je po smrti kráľovnej Alžbety II. už označovaný kráľom. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Len pred chvíľou svet obletela veľmi smutná správa. Najdlhšie vládnuca britská panovníčka, kráľovná Alžbeta II. (†96) zomrela. A v týchto chvíľach už Buckinghamský palác postupuje podľa vopred dohodnutého plánu. Kráľovský web sa okamžite zahalil do čiernej a visí na ňom len krátky smútočný oznam. Ten prezradil, že princa Charlesa (73) už označujú novým britským kráľom!

Už od rána svet mrazili informácie o veľmi vážnom zdravotnom stave kráľovnej Alžbety II. Za britskou panovníčkou, ktorá sa v posledných dňoch nachádzala v škótskom Balmoral, prišli jej najbližší, aby sa s ňou stihli rozlúčiť. No a pred chvíľou sa naplnil ten najtemnejší scenár - kráľovná zomrela. 

Buckinghamský palác informáciu oznámil aj prostredníctvom kráľovského webu, ktorý sa podľa plánu zahalil do čiernej. Aktuálne obsahuje už iba krátky oznam: „Kráľovná zomrela dnes popoludní v pokoji v Balmoral.“ No a ďalšími slovami už novým britským kráľom označovali princa Charlesa. 

„Kráľ a kráľovná družka zostanú túto noc v Balmoral, do Londýna sa vrátia zajtra,“ znel oznam. Princ Charles je ako najstarší syn kráľovnej Alžbety II. dedičom britského trónu. Vyhlásený za nového kráľa bude deň po pohrebe kráľovnej. Ten by sa mal konať presne o 10 dní vo Westministerskom opátstve v Londýne. 

Kráľovná (†96) je mŕtva,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Princ CharlesKráľovná Alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu