Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO z Česka dojalo svet! Vytúžené zvítanie babičky s vnučkou, ktoré rozdelil koronavírus

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Reprofoto:Twitter-oli.bjorn.oli)

TEPLICE - Čo môže byť roztomilejšie, než nefalšovaná detská radosť? Video, ktoré zachytáva dojemnú chvíľku medzi malým dievčatkom a jej starou mamou, dojalo celý svet. Vzniklo v susednej Českej republike a moment šťastia už videli aj diváci v ďalekých Spojených štátoch amerických. Vo svojej rannej šou ho totiž odvysielala americká stanica NBC. 

Zábery natočila mamička Oľga a zverejnila ich na svojom instagramovom účte. Jej dcérka nevidela otecka a babičku vyše dva mesiace. A keď sa konečne stretli, to bolo radosti! Dvojročná Ronja utekala svojej starkej do náručia a na okamih tak celá rodinka zabudla na všetky trápenia.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Olí Björn (@oli.bjorn.oli),

Dôvodom ich odlúčenia bola pandémia, ktorá sužuje celý svet. Ako opísala hrdá maminka, jej manžel a stará mama boli v čase, keď uzavreli hranice v Nemecku. "Včera sa im podarilo prekročiť hranice, museli mať test na covid - ktorý je platný len štyri dni a stojí 135 eur!!!!! A plus samozrejme doklady o tom, že v ČR majú rodinného príslušníka," vysvetlila Oľga. Ako dodala, snáď sa už čoskoro všetko vráti do normálu. S rodinkou spoza hraníc by sa totiž rozhodne chceli vídať častejšie.

VIDEO z Česka dojalo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto:Twitter-oli.bjorn.oli)

Nezlomný policajt

Ďalší príspevok však už tak radostný nebol. Na ďalší deň otca rodiny cez hranice nepustili, pretože pri sebe nemal originál rodného listu. A to aj napriek tomu, že predtým prešiel bez problémov.

"Bolo tam cca šesť policajtov, päť z nich povedalo, že je všetko ok, ale jeden chcel silou-mocou originál! Vraj mu tí kolegovia hovorili, veď tam má nákup pre dcérku, jedlo a tak, pusť ho - ani dohovor od kolegov ho nezlomil, takže som nasadla do auta a išla tam s originálom," opísala Oľga. 

Jej cesta sa napokon vyplatila, manžela po preskúmaní dokumentu pustili. "A inak test, ktorý stojí 135 eur je platný štyri dni, ale počíta sa deň odobrania a deň čakania, takže mohol sem prísť maximálne dvakrát. Ten pocit, keď ho Ronja vidí, je k nezaplateniu a som rada, že spolu mohli stráviť aspoň pár hodín," opísala útrapy počas koronakrízy, ktorá doslova rozdelila niektoré rodiny.

Viac o téme: RodinaDieťaČeskoRadosťKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu