Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kto je Melania Trumpová? Budúca prvá dáma vyrastala v juhoslovanskom paneláku

Melania Trumpová sa stane prvou dámou. Zobraziť galériu (8)
Melania Trumpová sa stane prvou dámou. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Po víťazstve Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách sa jeho žena Melania (46) stane očarujúcou prvou dámou. Bývalá modelka ako jediná zo svojich predchodkýň v Bielom dome pózovala nahá a pochádza z komunistickej krajiny. Taktiež bude prvou cudzinkou po boku hlavy USA po takmer 200 rokoch. Hoci býva neprajníkmi označovaná za "trofejnú manželku", ktorá žije v tieni svojho manžela-búrliváka, zasvätenci hovoria, že je kľúčovou súčasťou jeho tímu.

Uznávaný odborník prezradil, kto vyhrá americké voľby: Za posledných 30 rokov mu to vždy vyšlo!

Melania Knaussová vyrastala v paneláku v komunistickej Juhoslávii, dnešnom Slovinsku, a po Louise Adamsovej, anglickej manželke Johna Quincyho, ktorý opustil úrad v roku 1829, sa stane len druhou ženou v Bielom dome, ktorá sa narodila mimo územia Spojených štátov. Trumpova manželka pritom hovorí piatimi jazykmi, vrátane slovinčiny, francúzštiny, srbčiny, nemčiny a angličtiny.

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP)

Jej otcom je Rakúšan, ktorý viedol reťazec obchodov s autami a motocyklami. Matka Slovinka býva označovaná za módnu návrhárku, aj keď podľa niektorých bola iba robotníčkou v továrni na odevy. "Moja mama pracovala v módnom biznise. Keď som mala päť rokov, prvýkrát som sa prešla po móle a ako 16-ročná som robila prvú reklamu," vyjadrila sa Melania pre web Parenting pred niekoľkými rokmi.

Od knihomoľky k uznávanej modelke

Stane Jerko, uznávaný fotograf, neskôr objavil 17-ročnú Melaniu na súťaži modeliek v Ľubľane. Podľa portálu thesun.co.uk sa jej spýtal, či by si mohol spraviť nejaké fotografie. "Bola veľmi tiché, štíhle dievča, ktoré vyzeralo, že nemá veľké ambície stať sa modelkou. Pripadala mi skôr ako knihomoľ. Nikdy by som nečakal, že ju jej krása raz preslávi po celom svete," povedal vlani Jerko pre The New York Post.

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP)

Tínedžerka pokračovala v štúdiu architektúry a dizajnu na Univerzite v Ľubľane a neskôr začala cestovať do Milána, kde podpísala zmluvu s agentúrou. Potom sa jej ujal Paolo Zampolli, zakladateľ ID Models Management a zobral ju do Spojených štátov. Do New Yorku sa presťahovala v roku 1996 na pracovné víza a odvtedy sa objavila na obálkach New York Magazine, Vogue v Taliansku, Harper’s bazar v Bulharsku či GQ vo Veľkej Británii. V roku 1995 pristúpila na nahé fotenie s kolegyňou Emmou Erikssonovou v lesbickom štýle.

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: GQ)

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: GQ)

Kedy Melania spoznala Donalda Trumpa?

Jej vtedajšia najlepšia kamarátka Edit Molnarová uviedla, že sa s ním stretla na párty v Kit Kat Club počas New York Fashion Week v roku 1998. Pôvodne však o miliardára, ktorý prišiel so svojou manželkou, nemala záujem a nechcela mu dať ani telefónne číslo. Naopak Donald Trump jej poskytol všetky svoje, či už do práce alebo domov a Melania mu zavolala po tom, čo sa vrátila z modelingových ciest.

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP)

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP)

S notoricky známym sukničkárom začala Melania randiť po zrútení jeho druhého manželstva s Marlou Maplesou. Vzali sa v roku 2005 a podľa GQ len svadobné šaty od Diora stáli viac ako 100-tisíc eur. Ušiť ich trvalo 550 hodín. Jej 12-karátový diamantový snubný prsteň vyšiel na viac ako 1,5 milióna eur. O rok neskôr sa páru narodil syn Barron, ktorého Melania teraz označuje ako "malého Donalda", pretože rád nosí obleky a kravaty.

Aké je imanie budúcej prvej dámy?

Melania odmieta označenie "zlatokopka" a tvrdí, že si brala Donalda z lásky. Po tom, čo sa zosobášili, Melania vytvorila vlastnú značku šperkov a hodiniek, ktoré údajne aj sama navrhuje. Podľa networth.com činí imanie bývalej modelky približne 11 miliónov dolárov.

Kto je Melania Trumpová?
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA/AP)

Fotografie z podkrovného apartmánu v Trump Tower, ktoré boli zverejnené na Twitteri, umožnili nahliadnuť do opulentného životného štýlu rodiny na Manahattane. Byt v štýle Ľudovíta XIV zdobí 24-karátové zlato, mramor, krištáľové lustre aj maľby na stropoch.

Viac o téme: Donald TrumpMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu