Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ministrom spravodlivosti by sa mohol stať Tomáš Borec

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministrom spravodlivosti v novej vláde Roberta Fica (Smer-SD) by sa údajne mohol stať predseda Slovenskej advokátskej komory Tomáš Borec.

Zdroj blízky budúcemu premiérovi pre Hospodárske noviny potvrdil, že Borca už oslovili. Samotný Fico doteraz hovoril o tom, že strana hľadá na post ministra spravodlivosti nestraníka a odborníka z prostredia advokácie.

Doteraz sa v súvislosti s týmto ministerstvom skloňovalo v médiách najmä meno bratislavského krajského šéfa sociálnych demokratov Martina Glváča. Budúca vládna strana však tieto informácie nikdy nepotvrdila.

Podľa informácií denníka by sa novým ministrom dopravy mal stať bývalý šéf rezortu financií Ján Počiatek. Ten tieto informácie nepotvrdil. "Všetko je ešte otvorené," povedal.

Fico už v minulosti sám potvrdil niektoré mená budúcich členov vlády. Napríklad ministerstvo vnútra by mal viesť Robert Kaliňák a na čelo rezortu kultúry strana nominuje Mareka Maďariča. Za ministerstvo financií by mal zodpovedať Peter Kažimír, slovenskú diplomaciu bude zastupovať Miroslav Lajčák a rezort školstva povedie Dušan Čaplovič. Isté členstvo v novej vláde by mali mať aj Peter Žigo (ministerstvo životného prostredia), Zuzana Zvolenská (ministerstvo zdravotníctva) a Ján Valko (ministerstvo hospodárstva).

Otázne podľa Hospodárskych novín ostáva okrem rezortu spravodlivosti aj obsadenie ministerstiev pôdohospodárstva, práce a obrany. Tieňovú vládu by mal viesť člen vedenia Smeru-SD Vladimír Faič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu