Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialené predpovede v roku 2011: Ľudstvo tu už dávno nemalo byť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: openthefuture.com)

PRAHA - V roku 2011 ľudstvo čelilo niekoľkým desivým víziám. Napriek tomu sme sa úspešne prehupli do toho ďalšieho. Katastrofické predpovede, z ktorých sa v posledných rokoch stáva takmer tradícia, teda opäť nevyšli.

S jednou z nich prišla napríklad známa bulharská veštkyňa Vanga. Na rok 2011 predpovedala, že v dôsledku rádioaktívneho žiarenia vymiznú na severnej pologuli všetky zvieratá a rastliny. Život síce nevymizol, ale je pravda, že nehoda v japonskej atómovej elektrárni vo Fukušime zamorila radiáciou najmä severnú pologuľu aj s rybami a rastlinami. Vanga už predtým úspešne predpovedala smrť princezny Diany, útok na Svetové obchodné centrum v New Yorku, haváriu v Černobyle, pád Sovietskeho zväzu alebo skazu ponorky Kursk.

Veštica Vanga

Iným veštcom sa až toľko nedarilo. Minulý rok najviac medzi nimi zažiaril americký kresťanský kazateľ Harold Camping. Ten nelenil a koniec sveta v roku 2011 predpovedal hneď niekoľkokrát. Najprv sa tak malo stať 21. mája, pričom k tomuto dátumu podľa vlastných slov dospel sériou matematických výpočtov a tajným kódom v Biblii. Keď sa ukázalo, že jeho hrozivé slová sa nepotvrdili, kazateľ sa nevzdal a údajný zánik ľudstva presunul na 21. októbra. Vtedy mali byť spasení len praví veriaci, ostatní mali čeliť konečnému osudu. Camping sa však opäť sekol. Možno nás svojrázny kazateľ prekvapí aj v roku 2012 nejakou zaujímavou predpoveďou.

Apokalypsa podľa Campinga

Našu planétu ohrozovali aj vesmírne telesá. Niektorí fanatici tvrdili, že nás môže zničiť kométa Elenin, ktorá sa približovala k Zemi. Stať sa tak malo 2. novembra. Nakoniec sa však rozpadla. Z konca sveta opäť nič nebolo.

Kométa Elenin

Najbližšia apokalypsa nás tak zrejme čaká až 21. decembra 2012. Týmto dátumom totiž končí mayský kalendár. Možno sa ale ešte predtým objaví nejaký mudrlant s novou katastrofickou teóriou a určí skorší dátum.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu