Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koniec sveta nás vraj čaká niekoľkokrát a už v máji 3. svetová!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: tankhawk500.deviantart.com)

PRAHA - Po svete chodí mnoho samozvaných odborníkov, ktorí sa vzájomne predháňajú v predpovediach o konci sveta. Prečítajte si, koľko z nich už nevyšlo, ale najmä to, kedy nás čakajú ďalšie.

Apokalyptické predpovede sprevádzajú ľudstvo už od nepamäti. Jedna z nich hovorí, že koniec sveta nastane už tento rok 21. decembra. Táto teória je založená na mayskom kalendári, expertom sa ju však už podarilo vyvrátiť. Skeptici ale nezaháľajú a v zásobe majú hneď niekoľko ďalších.

 

Predpovede konca sveta, ktorý má ešte len nastať:

27. máj 2012 Tretia svetová vojna

Tento dátum by mal predstavovať akési zahrievacie kolo. Americký prorok Ronald Weinland, ktorého vraj volal prorokom sám Boh, predpovedal, že 27. mája vypukne "len" 3. svetová vojna, a že začne teoristickými útokmi, ktoré budú väčšie ako 11. septembra 2001.

 

17. december 2020 Zničenie Zeme planétou Sedna

Zdá sa, že konce sveta pripadajú podozrivo často na december. Astrológ Al Jackson spočítal, že sa tento deň zrazíme s planétou Sedna, ktorá sa údajne pohybuje kdesi za Neptúnom. Zrážka podľa neho vyvolá zničujúcu explóziu.

 

2060 Svet má zaniknúť podľa Isaaca Newtona

V tomto roku nastane apokalypsa, ktorú predpovedal sám fyzik Isaac Newton. Jej príchod vypočítal na základe knihy proroka Daniela. Ako presne sa k tomu dopracoval, síce nie je jasné, ale fyzika, ktorý z jablka spadnutého na hlavu vyvodil gravitačné zákony platné dodnes, by sme asi nemali podceňovať. Newton obvykle vedel, čo hovorí.

 

2240 Koniec sveta podľa Talmudu

Podľa Talmudu by mal prísť 6000 rokov od stvorenia Adama Mesiáš a svet by mal byť zničený o 1000 rokov neskôr. Začiatok konca Zeme by mal teda nastať v roku 2240.

 

Predpovede konca sveta, ktoré nevyšli:

2011

Minulý rok sa so svojimi apokalyptickými veštbami predviedol najmä americký kresťanský kazateľ Harold Camping, ktorý zánik našej planéty predpovedal na 21. mája. Keď sa ukázalo, že svet sa veselo točí ďalej, koniec sveta posunul na 21. októbra. Vtedy mali byť spasení len praví veriaci, ostatní mali čeliť konečnému osudu. Camping však opäť trafil vedľa; jedine žy by sme tými pravými veriacimi boli úplne všetci.

 

2003

V máji 2003 sme sa mali zraziť s tajomnou planétou Nibiru. Vyhlásila to hlava kultu, ktorá sa vytvorila okolo tejto planéty, Nancy Liederová. Keď to nevyšlo, vyhráža sa, že nás Nibru zničí, ako inak, 21. decembra 2012.

 

1. január 2000

Vtedy mali spôsobiť katastrofu počítače kvôli dvom nulám na konci letopočtu. Nič také sa nestalo.

 

3. apríl 1990

Veštkyňa Elizabeth Clareová z Montany na tento deň predpovedala nukleárny holokaust. Tisíce ľudí dali výpoveď v práci a vybavili sa vodou, potravinami a zbraňami. Zbytočne.

 

1982

Televízny kazateľ Pat Robertson predpovedal obrovské tsunami na západnom pobreží USA a vojnu na Blízkom východe, do ktorej sa zapletú aj Sovieti. Aj on sa mýlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu