Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Sestry žijú so 4 nádormi v srdci a mozgu, zomrieť môžu hocikedy!

Sestry sú aj napriek ťažkej diagnóze plné života Zobraziť galériu (2)
Sestry sú aj napriek ťažkej diagnóze plné života (Zdroj: parentdish.co.uk)

Dve sestričky z Veľkej Británie - Emmu-Jean (4) Charlie-Marie (1,5) Skinnerové, postihla rovnaká smrteľná diagnóza. Na srdci majú nádor, ktorý ich môže zabiť každým dňom.

Emma-Jean má v srdci dokonca dva nádory a jeden aj na mozgu, jej o dva a pol roka mladšia sestrička má v srdci jeden nádor, zato ale obrovský. Lekári vraj taký ešte nevideli. Odhalili ho ešte počas tehotenstva, keď v 28 týždni na pomocou ultrazvuku zistili, že ľavá srdcová komora bábätka rastie neprirodzene rýchlo. Celú ju zaplnil nádor.

"Povedali nám, že to dcéra nemôže prežiť. Odporučili mi potrat, pretože tak veľký nádor dieťa určite zabije. Takže fakt, že sa narodila a je stále tu, považujem za zázrak," hovorí matka dievčatiek Heather (27).

Správa ju aj manžela Andyho (51) samozrejme zranila. O to viac, keď pochopili, že ide o dedičnú chorobu, pretože rovnaký druh nádoru vyoperovali Andymu z kolena a ruky. Rodičia sa o situácii dlho rozprávali a nakonie sa rozhodli, že svoje dieťa dobrovoľne nezabijú. Keď Charlie-Marie prežila prvé štyri dni, pustili ju domov s tým, že rodičia majú byť pripravení na všetko. A aj boli. "Mali sme pre ňu prichystanú deku a oblečenie do rakvy. Zmierili sme sa s tým, že to príde každým dňom," rozpráva Heather.

Akoby to nestačilo, o päť mesiacov po tejto diagnóze zistili rovnaký problém aj u jej staršej sestry, vtedy dvojročnej Emmy-Jean. Na srdci jej bujnejú dva nádory a k tomu ďalší na mozgu.Dievčatkám sa aj napriek tomu darí mimoriadne dobre a lekári sú prekvapení, že behajú a poskakujú ako zdravé deti. Rodičia s nimi chodia každého polroka na kontrolu a ako dodali, "všetko je vo hviezdach". Okrem dcérok majú ešte ďalšie štyri deti - deväťročná dvojčatá Jamesa a Jessicu, osemročnú Jennifer a dvojročného Alfieho. Tie našťastie rakovinou netrpia.
 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu