Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dievčatko malo 24 hodín života, zachránila ho experimentálna liečba!

Lilly (naľavo) s dvojičkou Molly Zobraziť galériu (2)
Lilly (naľavo) s dvojičkou Molly (Zdroj: dunstabletoday.co.uk)

DUNSTABLE - Lilly MacGlashanovej (2) lekári hneď po narodení diagnostikovali zákerné ochorenie. Nádor na mozgu bol tak agresívny, že dievčatku dávali len 24 hodín života. Experimentálna liečba jej však zachránila život a teraz sa konečne môže hrať so svojím dvojčaťom Molly.

Keď sa Dawn a Johnovi MacGlashanovým narodili v decembri roku 2009 dvojčatá, dozvedeli sa zdrvujúcu správu. Molly bola úplne zdravá, jej sestra Lilly ale bojovala so smrteľným nádorom na mozgu. Pred rokom lekári rodičom oznámili, že nádor zasiahol miechu, tlačí jej na oči a dievčatko vraj nemá šancu na prežitie. V jednej chvíli jej dokonca dávali len deň života, a preto ju prepustili z nemocnice, aby mohla odísť v pokoji domova.

John a Dawn sa však nehodlali vzdať. Zistili, že v New Yorku vykonávajú liečbu, ktorá je stále vo vývoji. Napriek tomu tam vlani na jar s dcérou odišli. Na klinike, kde sa rakovinou hrtana liečil aj Michael Douglas, Lilly podstúpila veľmi vysoké dávky ožiarenia a dostala injekcie s experimentálnymi liekmi, ktoré podporujú imunitný systém.

A stal sa nečakaný zázrak. Liečba zabrala a nádor postupne úplne zničila. "Lekári v Anglicku dcérku už odpísali. Teraz sú prekvapení, že sa uzdravila," hovorí šťastná matka. Nebolo to vraj ale ľahké, pretože liečba Lilly veľmi vyčerpávala. "Bojovala tvrdo. Okrem samotného priebehu terapie bolo ale najťažšie získať na ňu peniaze," vysvetľuje Dawn.

Boj o život ich dcéry stál MacGlashanových v prepočte vyše 600 tisíc eur. Značnú časť tejto sumy získali z charitatívnej zbierky usporiadanej priamo na tento účel.

Teraz síce Lilly v rámci prevencie podstupuje ďalšiu liečbu, ale už sa konečne začína zapájať do normálneho života. "Po dlhých mesiacoch sa zase môže hrať so svojou sestrou a obe si to užívajú," dodáva Dawn.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu