Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sizova, ktorý jediný prežil pád Jaku-42, prepustili z nemocnice

Miesto havárie v Jaroslavli
Miesto havárie v Jaroslavli (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Palubného inžiniera Alexandra Sizova, ktorý ako jediný prežil haváriu lietadla s hokejovým družstvom Lokomotiv Jaroslavľ, dnes prepustili z moskovskej nemocnice. Informovala o tom tlačová agentúra RIA Novosti.

Po tragédií zo 7. septembra pri letisku Jaroslavľ strávil Sizov v nemocnici viac ako sedem týždňov. Stroj Jak-42 sa zrútil hneď po štarte, keď miestny hokejový tím smeroval na úvodný zápas KHL do Minska.

O život prišlo 44 ľudí vrátane bývalého kapitána slovenskej reprezentácie Pavla Demitru. Alexander Galimov, jediný člen hokejového tímu, ktorý haváriu prežil, neskôr podľahol v nemocnici ťažkým zraneniam.

Sizov utrpel početné zlomeniny, poranenia hlavy a popáleniny na 15 percentách tela. Do Moskvy ho previezli deň po tragédii. O týždeň neskôr lekári uviedli, že jeho stav je stabilizovaný.

Začiatkom októbra sa Sizov podrobil plastickej operácii tváre a krku. Jeho stav opísali lekári ako uspokojujúci. V rozhovore pre televíziu Kanál jeden Sizov uviedol, že plánuje pokračovať v práci v leteckom priemysle, pripustil však, že možno už nebude viac lietať.

Fatálnu chybu, ktorá bola príčinou havárie, spôsobili podľa vyšetrovania piloti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu