Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Ženskom zákone po záhorácky si zahrá Mária Kráľovičová

Mária Kráľovičová
Mária Kráľovičová

MALACKY - Na nultom ročníku divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku uvedú aj hru Ženský zákon, avšak netradične - v záhoráčtine. Hosťovať v nej bude aj členka Slovenského národného divadla Mária Kráľovičová.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa malackého mestského úradu Ivana Potočňáková. Od piatka do nedele sa na malackom festivale v 11 predstaveniach prezentuje sedem profesionálnych aj amatérskych divadelných súborov.

Podľa organizátora podujatia, režiséra a šéfa Divadla na hambálku Vlada Zeteka, je „festival Zejdeme sa na hambálku sviatkom pre hercov i divákov. Môžu porovnať zážitky z viacerých predstavení, sledovať rôzne štýly a vnímanie tvorcov, herecké prejavy a druhy divadelného humoru.“ Hrať sa bude na dvoch scénach - v Kultúrním domečku (bývalé kino na Bernolákovej ulici) a Spoločenskom dome na Mierovom námestí.

Deti si budú môcť zasúťažiť v improlige – v improvizácii s názvom Boj o hambáleček, dospelí v Boji o veliký hambál. Záujemcovia sa naučia vyrábať kostýmy a bábky.

Malacké ochotnícke Divadlo na hambálku vzniklo v roku 2002. Má 80 členov vo veku štyroch do 75 rokov. Za päť rokov naštudovali šesť hier, medzi nimi napríklad Ženský zákon či Sen noci svätojánskej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu