Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prezident Asociácie cestovného ruchu je online: Pýtajte sa!

Roman Berkes Zobraziť galériu (2)
Roman Berkes (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Zaujíma vás ako sa dotkne dusná atmosféra okolo boeingov dovolenkárov na Slovensku a či sú kvôli nej ohrozené vaše výlety? Aké sú trendy dovoleniek na rok 2019? Alebo chcete vedieť viac o otvorení Piešťastného letiska? Do redakcie Topky.sk príde prezident Asociácie cestovného ruchu Roman Berkes a bude odpovedať na všetky vaše zvedavé otázky. Vo štvrtok o 11:00!

Viac o téme: Roman Berkes
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné
30.05.2019 12:13 - otázka od Kelly
Zdravím pán Berkeš. Mňa by veľmi zaujímalo, ako to vyzerá v Piešťanoch? Je letisko moderné? Pokytuje nejaké nadštandardné služby? Do akých krjín sa odtiaľ lieta?
Dobry den, letisko v Piestanoch je plne zrekonstruovane a vynovene. Splna narocne poziadavky v leteckom priemysle. Parkovane a nealko napoje a kava su zdarma. Lieta sa v piatok do egzptskej Hurghady a v nedelu do tureckej Antalye az do zaciatku oktobra.
30.05.2019 12:11 - otázka od gregor
Dobrý deň, pár Berkeš. Aká je momentálne stuácia s lietadlami? Po dvoch leteckých katastrofás s Boeingmi zrejme nie je ničím výnimočným, že sa do nich ľudia boja sadnúť... Ďakujem za odpoveď. G.
Dobry den, Boeing oznamil dokoncenie vylepseneho softwaru pre lietadla 737 MAX, teraz bude testovacia faza a az potom letecke urady povolia zaradenie do prevadzky. Osobne dufam ze budu lietadla este bezpecnejsie.
30.05.2019 12:08 - otázka od Zdeno
Je nejaká krajina, ktorú by ste vyslovene Slovákom neodporučili navštíviť? Prípadne v ktorej krajine platia naozaj výrazné obmedzenia pre turistov?
Destinacie, do ktorych organizuju zajazdy slovenske cestovky su y pohladu turizmu bezpecne. Co sa tyka ostatnych krajin, treba sledovat informacie na stranke mzv.sk (oznamy a upozornenia pred cestovanim)
30.05.2019 12:05 - otázka od mila
Bude sa teraz z Piešťan lietať každý rok alebo je to len krátkodobá záležitosť?
Plan je lietat kazdy rok viac a viac destinacii, tuto sezonu zatial v piatok do egyptskej Hurghady a nedele patria odletom do tureckej Antalye
30.05.2019 12:03 - otázka od Tony
V čom je lepšie Piešťanské letisko ako napríklad Bratislavské?
Nechcem pisat o tom, ktore je lepsie, poukazem mozno na rozdiel, V Piestanoch letisko v spolupraci s cestovnou kancelariou Happy Travel zabezpecuje parkovanie zadarmo, ako aj all inclusive nealko napoje a kavu v odletovej hale. Jednoduchsia orientacia a hladsi priebeh odbavenia cestujucich. Zaujimavostou je urcite moznost vyuzitia terasy s vyhladom na runway po absolvovani check inn a pasovej kontroly
30.05.2019 11:59 - otázka od mimi452
Ako to vyzerá v krajinách ako Turecko, Egypt alebo Tunisko cez Ramadán? Je to nebezpecne? Su tam nejake obmedzenia? Dakujem
Bezpecnost pocas ramadanu je rovnaka ako mimo sviatkov, turistov sa netykaju nijake zvlasne obmedzenia v hotelovzch rezortoch a na turistickych miestach. Treba vsak pocitat so zvysenym zaujmom o pobyty v hoteloch domacej klientely. Ludia su pocas ramadanu nasledkom striktneho postu (ak ho dodrziavaju) mozno viac unavenejsi, alebo tak posobia.
30.05.2019 11:53 - otázka od Stela
Dobry den, Slovaci vraj najradsej chodia dovolenkovat do hor - predpokladam, ze Tatry. Vedeli by ste spomenut este ine nase klenoty, regiony, ktore stoja za navstevu?
Slovensko ma bezpocet nadhernbych miest na oddych, kazdy si vie vybrat podla potreby. Oblube sa cim viac tesia nove a nove cyklotrasy, rozne vinne cesty a podobne. Otvara sa stale viac kvalitnych ubytovacich zariadeni.
30.05.2019 11:50 - otázka od Klaudia
Dobrý deň, "objavili" sa rekreačné poukazy, ktoré môžu zamestnanci využiť na dovolenku na Slovensku alebo deťom zaplatiť nimi tábor. Myslíte si, že je to dobrý ťah zo strany vlády a reálne tým bude podporený cestovný ruch na Slovensku?
Cielom je podporit CR na Slovensku, tento projekt je este v procese a bude si treba pockat na zavery a vyhodnotenia.
30.05.2019 11:48 - otázka od Zuzana
Podporujete aj vy slovenský cestovný ruch dovolenkami u nás? Ktoré miesto na Slovensku máte najradšej?
V ramci asociacie SACKA sa snazime podporovat cestovny ruch na Slovensku roznymi aktivitami a poradenstvom pre cestovne kancelarie. Velmi mam v oblube Bansku Stiavnicu a okolie a samozrejem Tatry
30.05.2019 11:46 - otázka od Jana
Kam sa tento rok chystate na dovolenku? Budete dovolenkovat na Slovensku?
Planujem dovolenku na Slovensku a na konci sezony aj nejaku zahranicnu s doletom 2-3 hodiny - uvidime :-)
30.05.2019 11:45 - otázka od Matej Gál
Podieľajú sa cestovné kancelárie nejakým spôsobom na bezpečnosti v ponúkaných destináciách - rezortoch?
CK nemaju vplyv na bezpecnost, ale monitoruju celkovu situaciu s partnerskymi kancelariami v destinaciach a so zastupitelskymi uradmi.
30.05.2019 11:43 - otázka od Alena L.
Cestovný ruch ste aj študoval alebo ste sa v tomto odbore našiel náhodou? Veľmi ma baví cestovanie, poznávanie kultúr, ale vyštudovaná slovenčina asi nepustí. :) Tak len či mám aj ja šancu v cestovnom ruchu.
V mojom pripade islo skor o nahodu, ale cestovanie mam rad oddavna. Sancu uspiet v cestovnom ruchu ma kazdy, kto sa neboji objavovat, komunikovat s ludmi, samozrejme cestovat. Treba mat ciel a ist za nim :-) drzim palce
30.05.2019 11:39 - otázka od Dušan
Aký máte názor na rekreačné poukazy?
Rekreacne poukazy su v platnosti asi 5 mesiacov, zamer moze byt vseobecne prospesny. Cely projekt je stale v procese a na nejake zavery si este musime pockat
30.05.2019 11:37 - otázka od Dušan
Je to smutné, no bohužiaľ, množstvo životov vyhasne pri leteckých nešťastiach. Myslíte si, že je za tým skôr chyba v technike alebo zlyháva ľudský faktor? Čo by podľa vás bolo potrebné urobiť, aby bolo týchto nešťastí čo najmenej?
Zial stavaju sa aj letecke nestastia - vacsina pripadov poukazuje na zlyhanie ludskeho faktoru. Treba vsak povedat, ze letecka preprava patri k daleko najbezpecnejsim
30.05.2019 11:35 - otázka od Katka
Čo by podľa vás na Slovensku trebalo zmeniť, aby sme sem pritiahli viac turistov?
Musime zmenit pristup, byt o trochu viac ustretovejsi, ochotnejsi, aby sme dokazali popskytovat dlhodobo kvalitny a vyvazeny servis a sluzby. Mali by sme sa viac a aktivnejsie zucastnovat svetovych vystav a viac dbat na celkove PR krajny.
30.05.2019 11:32 - otázka od Petronela M
V akej krajine sa Vam osobne paci najviac?
Zalezi od nalady, neda sa povedat ze mam najoblubenejsiu krajnu. Mam mnoho dlhorocnych priatelov v roznych krajnach, kde sa rad vraciam a tesim sa aj na stretnutia s nimi, rozhovory pri dobrom jedle...
30.05.2019 11:30 - otázka od emil
Aká je podľa vás top destinácia na toto leto?
Top destinacia pre leto 2019 bude Turecko - pomer cena - kvalita je vyhodna
30.05.2019 11:29 - otázka od Fero
Lietajú Slováci do zahraničia teraz viac či menej ako po minulé roky? A skôr sú to tradičné krajiny alebo exotika?
Kazdorocne turizmus na Slovensku narasta, ako aj individualne cestovanie, tak aj prostrednictvom CK. Najoblubenejsie destinacie su v dolete cca 2-3 hodiny, ale radi objavujeme aj vzdialenejsie destinacie ako Oman Gambia SAE a pod
30.05.2019 11:25 - otázka od Zuzana
Máme na Slovensku zoznam krajín, do ktorých sa neodporúča cestovať? Ďakujem
Top destinaciou bude Turecko - vyhodny pomer medzi cenou a kvalitou
30.05.2019 11:24 - otázka od Dana
Ako prezident Asociácie cestovného ruchu ste už asi toho precestoval veľa. Ktoré krajiny vás najviac očarili a prečo?
Mal som moznost vela cestovat, niektore krajny som navstivil aj niekolkokrat ci mnohokrat - vzdy mi kazda krajna niecim ucari - rad spoznavam ludi a rad ich pocuvam. Velmi rad objavujem gastronomicke zazitky - Grecka a Turecka kuchyna ma vzdy potesi...
30.05.2019 11:20 - otázka od Iva
Zaujala ma nová možnosť odletov z Piešťan. Je letisko v Piešťanoch plne vybavené?
Letisko v Piestanoch je plne zrekonstruovane, uplne nova je priletova hala. Technicke vybavenie je nove moderne a plne vyhovujuce.
30.05.2019 11:17 - otázka od Denis
Vedeli ste vždy, že sa chcete venovať sfére cestovného ruchu? Celkom ma to láka, len mi robia trochu problém jazyky. Čo všetko musí človek ovládať, aby sa v takomto odvetví nestratil?
Co mi pamat siaha, vzdy som rad a vela cestoval. Profesionalne som sa zacal venovat CR asi pred 15-16 rokmi. Znalost niektoreho svetoveho jazyka je podmienkou uspechu. Clovek musi mat rad samozrejme cestovanie, musi mat rad ludi, byt komunikativny a hlavne musi mat ciel. :-)
30.05.2019 11:13 - otázka od Michal
Koľko letov denne bude približne lietať z Piešťan? A oplatí sa to?
Z letiska Piestany budu dva charterove lety do tyzdna. Od 26.5. a potom kazdu dalsiu nedelu sa lieta do tureckej Antalye a od 31.5. a kazdy piatok budu lety do egyptskej Hurghady. CK v spolupraci s letiskom poskytuju klientom benefity vo forme parkovania pri letisku zadarmo a All inclusive nealkoholicke napoje a kavu v odletovej hale zadarmo. Jednoznacnou vyhodou je aj lahka orientacia na letisku a jednoduchsi priebeh odbavenia cestujucich.
30.05.2019 11:06 - otázka od Beky
Ako sa podľa vás zmenila úroveň cestovného ruchu na Slovensku za posledných 10 rokov?
Slovensky klient je narocnejsi, ma zaujem o vyssi standard sluzieb vo vacsich hotelovych rezortoch prevazne All Inclusive. Coraz viac cestuju Slovaci viackrat do roka, ci pocas letnej sezony.
30.05.2019 11:02 - otázka od Lulu
Ktoré destinácie patria medzi najobľúbenejšie, kam Slováci cestujú na letnú dovolenku?
Dobry den, v sezone 2019 bude najoblubenejsou destinaciou Turecko, stale viac klientov sa vracia do Egypta a v oblube je aj Grecko, Taliansko

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu