Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tínedžerka sa narodila v deň výročia pádu Dvojičiek: Ale keď zistíte, ako sa volá! Rodičia ju musia nenávidieť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Mladá Američanka, ktorá sa narodila 11. septembra 2004, vyrazila ľuďom na TikToku dych. Nielenže prišla na svet v deň výročia teroristického útoku na Dvojičky v New Yorku, ale tiež dostala pomerne nešťastné meno. To sa totiž používa ako skratka pre militantnú organizáciu Islamský štát, resp. Daeš.

TikTokerka reagovala na video, v ktorom sa iná užívateľka spýtala, či sa niekto narodil 11. septembra. Vo svojom videu ukázala občiansky preukaz, na ktorom je uvedený jej dátum narodenia 11. 9. 2004, čo bolo tretie výročie štyroch koordinovaných samovražedných teroristických útokov uskutočnených al-Káidou proti Spojeným štátom, ktoré zničili budovy Svetového obchodného centra. 

@thaticeythot #stitch with @jules you don’t have to tell me I already know my parents hate me or they’re beefing with me. Either way that shit was uncalled for. 🥲 #fypシ゚viral #stonertokfyp #justcallmeicey #thaticeythot #911baby #isisbaby ♬ original sound - Justcallmeicey🫠

Ale to nie je všetko. "Chcete vedieť niečo, čo je na tom celom najlepšie? Uhádnite moje meno. Stavím sa s vami o sto miliónov dolárov, že neuhádnete moje meno," pokračuje dievčina. Potom ukázala svoje meno na preukaze totožnosti, ktorý odhalil, že sa volá Isis Snowdenová. Meno Isis je známe už dlho, dokonca sa ním označovala bohyňa liečenia a mágie v staroegyptskej mytológii. V súčasnosti sa však spája najmä s Islamským štátom Iraku a Sýrie, skrátene ISIS. Ide o militantnú teroristickú skupinu, ktorá sa v roku 2013 stala novým názvom pre al-Káidu.

Situáciu nezachraňuje ani ženino priezvisko "Snowden". Je totožné s Edwardom Josephom Snowdenom - americkým a ruským bývalým poradcom a informátorom v oblasti počítačovej inteligencie, ktorý v roku 2013 spôsobil únik vysoko utajovaných informácií z Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA). "Nemusíte mi to hovoriť, už viem, že ma moji rodičia nenávidia alebo že si zo mňa robia srandu," uviedla Isis. 

Ľudia na TikToku zostali ohromení jej nešťastným menom. "Stanete sa letuškou?" zažartoval jeden z komentujúcich. "Zlatko, je mi to tak ľúto," skonštatoval ďalší. 

Viac o téme: 11. septemberTeroristický útokDvojičkyIslamský štátISISDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu