Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Rusi opäť páchajú zverstvá ako v Buči: VIDEO ukazuje skazu ukrajinského mesta Vovčansk

Rusi páchajú zverstvá v meste Vovčansk.
Rusi páchajú zverstvá v meste Vovčansk. (Zdroj: X/Анатолій Штефан)

KYJEV - Ukrajinská prokuratúra začala vyšetrovať ďalšie vojnové zločiny Moskvy. Odhaľuje ich video nakrútené z dronu. V meste Vovčansk v Charkovskej oblasti sa odohrali čisté jatky. Po uliciach ležia mŕtvoly civilistov, mesto je v troskách. Rusi sťažujú evakuáciu obyvateľov neustálou paľbou z diel.

Ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko informoval na Telegrame o tom, ako Rusi bránia evakuácii obyvateľov. Dronom zaútočili na policajtov, ktorí pomáhali pri evakuácii a podieľali sa na ich záchrane.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 819 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ministrove slová potvrdil aj vedúci hlavného oddelenia národnej polície v Charkovskej oblasti Volodymyr Tymoško a zverejnil zábery zničeného policajného auta na Facebooku. Okrem toho tiež napísal, že okupanti zabili aj dvoch civilistov, ostatných sa však podarilo evakuovať.

15. mája 2024 ruské jednotky spustili paľbu na 3 starších ľudí, ktorí sa pokúsili na vlasntú päsť evakuovať pešo z Vovčanska. Muž našiel manželke invalidný vozík, aby sa mohla pohybovať, pretože mala zdravotné problémy a nemohla chodiť. Pridal sa k nim sused a spolu odišli do mesta Charkov, píše UkraineWorld na X. Keď prechádzali okolo miestnej nemocnice, ruskí vojaci na nich spustili paľbu: Zabili suseda, ktorý sprevádzal pár a ženu.

70-ročnému mužovi sa podarilo prežiť a dostať sa na okraj Vovčanska, kde ho vyzdvihla armáda 🇺🇦 a odviezla do Charkova. Nevedel dostať von ale manželku, pretože konáre stromu sa dostali do mechanickej časti vozíka a nemohol s ňou pohnúť.

Muž vypovedal na prokuratúre. Hovorí, že ruské jednotky spustili paľbu z 5-poschodového obytného bloku, ktorý predtým obsadili.

Zverstvá, ktoré páchajú okupanti vo Vovčansku, pripomínajú tie z Buče z roku 2022. Mesto okupovali Rusi niekoľko týždňov a vraždili v ňom úplne náhodne civilistov.

Okrem toto si kremeľskí vojaci podľa Kyiv Independent zobrali do zajatia 40 civilistov a využívajú ich ako ľudské štíty. Keď sa snažili vo Vovčansku opevniť, začali dokonca civilistov unášať a zatvárať v pivniciach. Ako uviedol minister vnútra Klymenko, existujú už aj informácie o vraždách civilistov ruskou armádou.

Viac o téme: RuskoUkrajinaVovčansk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu