Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výročie ruskej invázie doplnia ďalšie sankcie! Európska únia sa nevzdáva: Cieľom je aj Severná Kórea

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kremlin Pool, Getty Images)

BRUSEL - Veľvyslanci členských štátov Európskej únie sa v stredu v princípe dohodli na 13. balíku sankcií proti Rusku za jeho vojenskú agresiu na Ukrajine, informuje v oznámení belgické predsedníctvo Rady EÚ na sociálnej sieti X.

archívne video

Štefanec v Európskom parlamente o obchádzani sankcií EÚ uvalených na Rusko (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

 Ide o jeden z najširších sankčných balíkov Európskej únie voči Rusku. Teraz by sa mala začať oficiálna procedúra jeho zavedenia a do platnosti by mal vstúpiť k 24. februáru, na druhé výročie začiatku ruskej invázie.

Výročie ruskej invázie doplnia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Agentúre AFP sa predtým podarilo nahliadnuť do pripravovaného dokumentu, ktorý obsahoval obmedzenia dovozu výrobkov troch čínskych firiem za dodávky materiálu pre ruskú armádu a taktiež sankcie voči severokórejskému ministrovi obrany Kchang Sun-namovi za poskytnutie rakiet Rusku.

Na snímke poskytnutej severokórejskou vládou severokórejský vodca Kim Čong-un (vpredu uprostred) usmerňuje testovacie odpálenie rakiet typu zem-more v Severnej Kórei v stredu 14. februára 2024.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke poskytnutej severokórejskou vládou severokórejský vodca Kim Čong-un (vpredu uprostred) usmerňuje testovacie odpálenie rakiet typu zem-more v Severnej Kórei v stredu 14. februára 2024.  (Zdroj: SITA/Kórejská ústredná tlačová agentúra/Korea News Service via AP)

Viac o téme: RuskoEurópska úniaSankcie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu