Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Internet sa baví: Izraelská satira si robí srandu zo západnej liberálnej podpory Hamasu

Izraelská satira si robí srandu zo západnej liberálnej podpory teroristov Hamasu.
Izraelská satira si robí srandu zo západnej liberálnej podpory teroristov Hamasu. (Zdroj: YouTube)

TEL AVIV - Izraelská televízna relácia Eretz Nehederet, čo znamená „úžasná krajina“, si v novom klipe posmievala západnú liberálnu podporu teroristickej organizácie Hamas. 

Scénka s názvom „Vitajte v Columbia Untisemity“ sa otvára upraveným obrázkom loga Kolumbijskej univerzity. Kolumbijská univerzita bola od začiatku vojny medzi Izraelom a Hamasom v centre viacerých škandálov, pričom jeden profesor aktívne chválil útok na civilistov zo 7. októbra.

Izraelskí vojaci spozorovali teroristov, ktorí chceli preniknúť na nepriateľské územie po mori (Zdroj: Facebook/Israel Defense Forces )

Počas celého predstavenia si komici robia srandu z nevedomosti a zjavného pokrytectva študentov, ktorí podporujú Hamas, teroristickú organizáciu, ktorá nezdieľa hodnoty spojené so západným liberalizmom. 

Jeden z komikov mával vlajkou LGBT+. Byť LGBT+ v Gaze je zločin, ktorý sa trestá smrťou, a preto môže byť podpora Hamasu a palestínskeho nacionalizmu zo strany niektorých členov LGBT komunity pre niektorých šokujúca.

„Židia robia svet špinavým,“ povedal jeden z komikov. "A nie, nie som antisemita, som fluidný rasista." Toto je zdanlivo odkaz na banner „Keep the world clean“ so sprievodnými obrázkami Davidovej hviezdy v koši. Symbol pôvodne držala dnes už vylúčená študentka medicíny Marie Andersenová, ktorá navštevovala Varšavskú univerzitu, no odvtedy sa stal bežným, že ho vídať na propalestínskych demonštráciách po celom svete.

Viac o téme: SatiraLiberáliIzraelPalestínaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu