Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Totálne nevychovaný pes amerického prezidenta: Zaútočil na agentku a pohrýzol ju! Nebolo to po prvýkrát

Joe Biden so svojím psom Commanderom
Joe Biden so svojím psom Commanderom (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Dvojročný nemecký ovčiak amerického prezidenta Joea Bidena pohrýzol členku Tajnej služby, teda ochranky amerického prezidenta, informoval dnes spravodajský web NBC News. Je to podľa neho od októbra už jedenásty prípad, keď prezidentov chlpatý maznáčik Commander niekoho uhryzol. Incident sa podľa hovorcu Tajnej služby odohral v pondelok večer a obeťou bola uniformovaná príslušníčka policajnej zložky tejto organizácie, ktorá pracuje v Bielom dome.

Hovorkyňa prvej dámy Jill Bidenovej v utorkovom vyhlásení zopakovala vyjadrenie svojich kolegov, že "Biely dom môže byť pre rodinných miláčikov stresujúcim prostredím", a dodala, že Bidenovci sa Commanderovi snažia pomôcť, aby život v areáli prezidentského sídla lepšie zvládal. "Prezident a prvá dáma sú nesmierne vďační členom Tajnej služby a zamestnancom Bieleho domu za všetko, čo robia pre ich bezpečnosť, pre bezpečnosť ich rodiny i celej krajiny," dodala.

archívne video

Zuzana Čaputová sa vo Varšave stretla s prezidentom Spojených štátov Joeom Bidenom (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Commanderovo problémové správanie sa dostalo do širšieho povedomia verejnosti v júli, kedy konzervatívna organizácia Judicial Watch zverejnila bezmála 200 strán dlhý záznam dokladajúci desať rôzne závažných prípadov pohryznutí, ktoré sa odohrali od januára do októbra minulého roka. Pri jednom z nahlásených incidentov v minulom roku bol podľa dokumentov príslušník Tajnej služby prevezený do nemocnice po tom, čo ho Commander pohrýzol do paže a stehna.

Bidenovci riešili podobný problém aj so starším psom Majorom, ktorý tiež niekoľkokrát pohrýzol zamestnancov prezidentského úradu. Psa nakoniec prezidentský pár poslal k rodinným priateľom. Ďalší pes amerického prezidenta, Champ, uhynul v júni 2021 v 13 rokoch. Commander bol darčekom od Bidenovho brata Jamesa a jeho ženy a do Bieleho domu prišiel ako šteňa v decembri 2021. Okrem psa má prezidentský pár aj mačku Willow.

Viac o téme: PesBiely domJoe BidenCommander
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu