Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

To ste ešte nevideli: Minister zahraničia USA schytil gitaru a takto si zašantil! Uhladený diplomat šokoval

Antony Blinken hrá na gitare.
Antony Blinken hrá na gitare. (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken ukázal netušený talent pri spustení novej iniciatívy svojho rezortu „Global Music Diplomacy“. 61-ročný muž schmatol elektrickú gitaru a na pódiu predniesol hit „Hoochie Coochie Man“ od bluesovej legendy Muddyho Watersa.

Blinken zdieľal video na X (Twitter) zo svojho vystúpenia. „Dnes večer som si nemohol nechať ujsť príležitosť spojiť hudbu a diplomaciu,“ napísal ku klipu. Za to dostal americký politik na sociálnej sieti mnoho priaznivých komentárov.

archívne video

Rezort obrany prijal ponuku USA na vozidlá 4x4, mali by nahradiť vozidlo Aligátor, podľa náč. Gen. štábu Zmeka ich armáda potrebuje približne tisíc (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Samotný Blinken možno nie je až taký presvedčený o svojom talente. Pred svojím vystúpením zavtipkoval: „Ak toto nevyprázdni dom, tak neviem, čo sa stane.“ Za svoj výkon sa hanbiť nemusí. Komentáre pod videom sú takmer preplnené slovami: „Fantastické!“, „Úžasné“, „Do prdele, to je veľké prekvapenie,“ sú len niektoré z pozitívnych ohlasov.

Turné umelcov sú naplánované v 30 krajinách

Nová iniciatíva ministerstva zahraničných vecí vyšle špičkových umelcov zo Spojených štátov do krajín ako Čína a Saudská Arábia. Rôzne kapely a umelci plánujú cesty do celkovo 30 krajín. Americká popkultúra dominuje medzinárodnému hudobnému svetu už desaťročia, hoci sa rozrástla do značnej miery bez vládnej podpory.

Počas studenej vojny Spojené štáty často posielali umelcov do zahraničia, aby sa uchádzali o priazeň publika. Nehcýbali medzi nimi ani černošskí umelci, ktorí boli v tom čase nútení vystupovať na segregovaných miestach v častiach svojej vlastnej krajiny.

Viac o téme: GitaraVystúpenieAntony BlinkenAmerický minister zahraničia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu