Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hrozivé detaily útoku žraloka v Hurghade: Prehovoril otec obete! Syn Vladimir (†23) mu zomrel pred očami

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: twitter)

HURGHADA – Video zachytávajúce posledné chvíle muža, ktorého napadol a pred zrakmi šokovaných dovolenkárov zabil žralok, doslova obletelo svet. Nielen egyptská Hurghada zostala po tejto tragédii v šoku. Mladík ešte z posledných síl prosil o pomoc a volal na otca. Ten len bezmocne sledoval z brehu, ako predátor zabíja jeho syna. Zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

K smrtiacemu útoku došlo na pláži Dream Beach priamo v centre Hurghady. Žralok zranil dvoch ľudí, žiaľ, pre tretieho muža skončil útok fatálne. Obeťou je iba 23 ročný Rus Vladimir Popov. Ten pracoval ako ilustrátor a v Egypte žil niekoľko mesiacov spoločne s otcom. 

Mladík sa kúpal v mori ďalej od brehu, keď sa objavil žralok. Vladimir sa najskôr snažil plávať smerom k brehu, zviera však naňho v hlbších vodách zaútočilo. Ľudia na pláži kričali, že vo vode je žralok. „Plávaj preč! Plávaj preč! Rýchlo! Žralok,“ počuť na videu. To, čo nasledovalo, otriaslo každým. Muž zmizol pod hladinou, z mora mu trčali iba nohy a bolo vidieť, že sa krúti.

Špliechanie zrazu ustalo a mužova hlava sa objavila opäť nad hladinou. Vyzeralo to, že sa veľmi pomaly pohybuje. Voda okolo neho sa farbila na červeno. Mladý Rus z posledných síl prosil o pomoc a volal otca. Na záberoch vidieť aj žraloka, ktorý jasne krúžil okolo, následne nastal posledný atak a zviera zovrelo muža medzi čeľusťami. Vyzeralo to, ako keby sa ho snažilo zožrať. 

Hrozivé detaily útoku žraloka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Otec sa na všetko pozeral z brehu

Otec napadnutého mladíka celý útok videl z pláže. „Užívali sme si relax na pláži a môjho syna zrazu napadol žralok, boli to sekundy,“ povedal pre Daily Mail. Pri synovi sa podľa jeho slov nenachádzal nik z rodiny, kto by mu mohol pomôcť. „Ako sa dá v takejto situácii pomôcť? Bol to krvavý masaker, celé to trvalo asi 20 sekúnd a syn potom zmizol pod hladinou,“ uviedol zlomený otec.

„Je to absolútne absurdná náhoda, pretože táto pláž bola bezpečná. Všade okolo sú lode a jachty. Nikdy sa tam niečo také nestalo. Zvyčajne útočia pri divokých plážach. Osud sa so synom škaredo zahral,“ dodal. Synove ostatky chce spopolniť a previesť do rodnej zemi.

Na muža mal zaútočiť žralok tigrí, ktorého sa údajne podarilo neskôr chytiť a usmrtiť. Či však skutočne išlo o jedinca, ktorý útočil, sa s určitosťou povedať nedá a viac svetla do prípadu vnesie až pitva zvieraťa. To sa malo správať mimoriadne zvláštne. Zvyčajne totiž žralok obeť napadne vo vode raz „zo zvedavosti“ a nechá ju tak. V tomto prípade však útočil opakovane.

Egyptské úradu začali okamžite konať a v oblasti nešťastia zaviedli dvojdňový zákaz plávania, šnorchlovania a vodných športov. Zákaz sa dotýka 75 kilometrov pobrežia.

Nejde o prvý útok žraloka v Egypte. Vlani v júli napadol žralok 68-ročnú Rakúšanku. Stalo sa tak iba 15 minút potom, ako  pred žralokmi varovala dovolenkárov pobrežná hliadka. Mnohí však tieto varovania nebrali vážne a do mora aj tak išli.  

Viac o téme: ObeťŽralokútok EgyptHurghada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu