Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muža, ktorý vo Francúzsku útočil nožom na deti, umiestnili na psychiatriu

Muž zaútočil na deti nožom.
Muž zaútočil na deti nožom. (Zdroj: bfmtv.com/screenshot)

GRENOBLE - Muža podozrivého z minulotýždňového útoku nožom na štyri deti a dvoch dospelých v alpskom meste Annecy, umiestnili v stredu do psychiatrickej nemocnice. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním na nemenované zdroje oboznámené s prípadom.

Tridsaťjedenročný Sýrčan Abdalmasih H. je predbežne obvinený z pokusu o vraždu a súd rozhodol o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby. Dva zdroje pre AFP pod podmienkou zachovania anonymity uviedli, že muža v stredu previezli do psychiatrickej nemocnice. Bližšie podrobnosti však neuviedli. Už počas pobytu v policajnej väzbe sa podozrivý podrobil dvom psychiatrickým vyšetreniam, nezistili sa však u neho prejavy nepríčetnosti. Naďalej ale odmieta komunikovať s úradmi.

Video je určené len pre silné povahy

Muž útočil nožom vo francúzskom Annecy (Zdroj: Twitter)

K útoku došlo na ihrisku

Vyšetrovatelia stále nepoznajú motív mužovho konania. Vylúčili však, že by išlo o teroristický čin, rovnako ako aj možnosť, že mohol byť pod vplyvom alkoholu alebo omamných látok. K útoku došlo 8. júna na ihrisku v alpskom meste Annecy na juhovýchode Francúzska. Medzi obeťami sú štyri deti vo veku od 22 mesiacov do troch rokov, ktoré boli pôvodne vo vážnom stave, a dvaja dospelí, z ktorých jeden utrpel ťažké a druhý ľahšie zranenia. Všetci sú už mimo ohrozenia života.

Vo Francúzsku mu zamietli žiadosť o azyl

Sýrčan žil v Európe už zhruba desaťročie, väčšinu z tohto času sa zdržiaval vo Švédsku. Za ženu mal Švédku, s ktorou sa nedávno rozviedol. Vo Francúzsku bol len niekoľko mesiacov a pár dní pred útokom mu tam zamietli žiadosť o azyl. Zatiaľ nie je jasné, či má táto skutočnosť niečo spoločné s jeho činom.

Viac o téme: NôžDetiútok Francúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu