Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia zistila priebeh útoku v Nottinghame, pri ktorom útočník dobodal troch ľudí: Stále však nepozná motív

(Zdroj: SITA/Zac Goodwin/PA via AP)

LONDÝN - Polícia v meste Nottingham na severe Anglicka, kde sa našli tri mŕtve telá, uviedla, že nožom vyzbrojený útočník najskôr dobodal dvoch vysokoškolských študentov a následne aj muža v strednom veku, ukradol jeho dodávku a zrazil ňou troch chodcov. K incidentu došlo v noci na utorok. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Polícia zadržala podozrivého 31-ročného muža. Podľa vyšetrovateľov, ktorým sa podarilo zistiť, ako presne útok prebiehal, páchateľ konal sám. Motív tohto trestného činu je však i naďalej neznámy a polícia pri jeho zisťovaní spolupracuje s protiteroristickou jednotkou. Medzi obeťami útoku sú aj dvaja 19-roční študenti miestnej univerzity. Slávnostná ceremónia ukončenia štúdia, ktorá sa mala konať v utorok večer, bola preto zrušená.

Šéfka miestnej polície Kate Meynellová priblížila, že dve obete našli policajti na inej ulici, ako tretiu. Dodala, že jeden z troch zrazených chodcov sa nachádza v ťažkom stave v nemocnici, ostatní dvaja utrpeli len ľahšie zranenia. Rodinám obetí vyjadril sústrasť aj britský premiér Rishi Sunak.

Viac o téme: Polícia útok Nottinghame
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu