Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Muža (54) v noci napadol v kuchyni medveď! Prežil len zázrakom, TOTO ho zachránilo

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/ABC News)

ASPEN - Päťdesiatštyriročný muž z amerického Colorada mal podľa svojich slov obrovské šťastie, že je nažive po tom, ako na neho zaútočil medveď. Stalo sa tak v dome, kde so svojou rodinou trávil dovolenku. Šelma k nim prišla hľadať niečo pod zub, no pán domu ju vyrušil.

Dave Chernosky v relácii Good Morning America uviedol, že ho minulý piatok okolo pol druhej v noci zobudili čudné zvuky vychádzajúce z kuchyne. Vstal a išiel sa pozrieť, čo sa deje. Keď vošiel do kuchyne, neveril vlastným očiam. Bol tam totiž medveď, ktorý sa prehrabával skrinkami a otvoril si aj chladničku. "Moje deti spali v suteréne, tak som sa chcel uistiť, že ostane tam, kde je."

VIDEO Muža (54) v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Medveď mohol podľa neho vážiť okolo dvesto kíl. Dave ho následne hlasnými zvukmi vylákal do garáže. Už otváral dvere, aby zviera vyšlo von, no to sa zrazu zľaklo a na muža zaútočilo. "Na sekundu sa nám stretli pohľady, a to bol práve ten moment, kedy ma udrel do tváre. Začal som strašne kričať a on utiekol," hovorí Chernosky, ktorý utrpel tržné rany na tvári a krku. Privolaní záchranári ho previezli do nemocnice, kde podstúpil operáciu. Skončil celý pozašívaný, no našťastie neutrpel nijaké vážnejšie zranenia. 

Otec so synom boli na túre, pred mladíkom sa zrazu zjavil medveď: Prežili len vďaka rýchlym reflexom!

Správcovia miestneho národného parku uviedli, že agresívneho medveďa vystopovali a utratili. "Medvede urobia všetko pre to, aby dostali potrebný prísun kalórií. Nezriedka kvôli tomu dokážu zničiť niekoho dom či auto. Bohužiaľ bývajú kvôli tomu častokrát utratení a spolu s nimi tak prichádzame aj o kus divočiny, ktorá robí Colorado tak jedinečným," stojí v správe organizácie Colorado Parks and Wildlife.

Viac o téme: ColoradoMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu