Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž (69) rybárčil, keď ho napadla medvedica! Desivé FOTO po útoku: Neuveríte, vďaka čomu prežil

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

SREDNEKOLYMSK – Rus Mitrofan Tretryakov (69) sa druhý raz narodil. V súčasnosti leží v nemocnici, v ktorej skončil po útoku medveďa hnedého. Šelma na neho zaútočila počas rybačky na severovýchode Ruska.

O útoku medvedice na dôchodcu počas rybačky informoval denník The Siberian Times. Nešťastie sa odohralo v 14. augusta na severovýchode Ruska v meste Srednekolymsk.

VIDEO Muža (54) v noci napadol v kuchyni medveď! Prežil len zázrakom, TOTO ho zachránilo

Rybár mal pri sebe dvoch psov. Keď začali štekať, vedel, že niečo nie je v poriadku. Krátko nato sa v jeho blízkosti objavili tri medvedie mláďatá.

Muž si vtedy uvedomil, že sa ocitol vo veľkom nebezpečenstve. Bohužiaľ, nemýlil sa. Medvedica ho napadla. Tretryakov, ktorý útok prežil, si myslí, že ho zachránili ulovené ryby. Tie totiž medvedica vzala a so svojim potomstvom následne ušla.

Útok medveďa na severovýchode
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Twitter/The Siberian Times)

Rybár si zvládol privolať pomoc, dokázal zatelefonovať aj manželke. Utŕžil zranenia hlavy, no záchranári ho našli pri vedomí. „Mitrofan mal krvavú hlavu, rany boli asi päť centimetrov hlboké. Stále opakoval, že si necíti pravú ruku. Nebol to pekný pohľad,“ opísal nález dokaličeného muža jeden zo záchranárov.

Dôchodca bude zrejme v poriadku. Prognózy lekárov na jeho vyliečenie sú totiž priaznivé. V nemocnici by mal stráviť približne mesiac.

Viac o téme: MedveďRybárÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu