Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Obrovský smútok fanúšikov: Zomrel spevák slávnej skupiny... Mal len 53 rokov!

Zomrel spevák skupiny Il Divo, Carlos Marín. Zobraziť galériu (4)
Zomrel spevák skupiny Il Divo, Carlos Marín. (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Vo veku 53 rokov zomrel spevák medzinárodnej opernej pop vokálnej skupiny Il Divo - španielsky barytonista nemeckého pôvodu Carlos Marín.

Na sociálnej sieti Twitter o tom v nedeľu informovali zvyšní členovia skupiny: americký tenorista David Miller, francúzsky popový spevák Sébastien Izambard a švajčiarsky tenorista Urs Bühler.

Príčina smrti nie je známa, ale zo správ zverejnených v španielskych médiách vyplýva, že Marín musel byť uvedený do indukovanej kómy a intubovaný po tom, čo bol prijatý na jednotku intenzívnej starostlivosti v anglickom Manchestri.

Začiatkom decembra Il Divo odložili zvyšok svojho vianočného turné po Británii o rok, pričom ako dôvod uviedli chorobu. Marín vystupoval na pódiu ešte začiatkom decembra. Túto crossoverovú skupinu pozostávajúcu zo speváckych hviezd založil Simon Cowell v roku 2003 pod svojím vydavateľstvom SyCo. Neskôr sa však ich cesty rozišli.

Medzinárodné zloženie pomohlo skupine Il Divo dosiahnuť pozoruhodný úspech na niekoľkých celosvetových turné. Medzi ich hity patria Regresa a Mi (Unbreak My Heart), The Time Of Our Lives a I Believe In You – duet so Celine Dionovou – ako aj verzia hitu Hello speváčky Adele.

Obrovský smútok fanúšikov: Zomrel
Zobraziť galériu (4)

Predali viac ako 30 miliónov nahrávok a získali 160 zlatých a platinových diskov vo viac ako 33 krajinách, uvádza sa na webovej stránke skupiny Il Divo. Carlos Marín sa narodil v Nemecku, ale vyrastal v Madride, kam sa jeho rodina presťahovala, keď mal 12 rokov. V čase sťahovania už mal za sebou dva albumy a koncertné vystúpenia. V 90. rokoch hral vo viacerých inscenáciách muzikálov vrátane Bedárov, Kráska a zviera, Pomáda či Peter Pan.

Viac o téme: Il DivoCarlos Marín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu