Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zomrel slovenský herec (†91): Bojoval s ťažkou chorobou... Podstúpil 16 ožiarení!

 Juraj Sarvaš Zobraziť galériu (2)
Juraj Sarvaš (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

BRATISLAVA - Umeleckú obec zasiahla veľmi smutná správa. Dnes vo veku 91 rokov opustil tento svet známy slovenský herec Juraj Sarvaš. Pred rokmi bojoval so zákernou chorobou, kvôli ktorej musel podstúpiť až 16 ožiarení...

Slovensko obletela veľmi smutná správa o úmrtí známeho herca, scenáristu a režiséra Juraja Sarvaša. O necelý mesiac by oslávil svoje 92. narodeniny, ktorých sa, žiaľ, už nedožil. Informovalo o tom rádio Regina Stred. Môžete ho poznať z filmov Knieža, Novinári či Kráľ lesa.

V minulosti umelca potrápili vážne zdravotné ťažkosti. Spočiatku mu lekári nevedeli určiť diagnózu. „Všetko sa začalo silným kašľom. V Banskej Bystrici, kde bývam, mi robili bronchoskopiu, gastroskopiu a všetko možné, no nevedeli presne určiť diagnózu. Vraj to môže byť rozšírený pažerák. Tak ma teda poslali do Martina, kde sú na pažeráky najlepší odborníci v strednej Európe,“ prezradil pre týždenník Plus 7 dní v roku 2021.

 Juraj Sarvaš
Zobraziť galériu (2)
Juraj Sarvaš  (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Neskôr na to prišli. „Postaral sa tam o mňa pán profesor Rudolf Hyrder. Aj on mi spravil všemožné vyšetrenia. V jedno ráno som na vizite povedal, že asi krvácam do žalúdka. Ja to už poznám. So žalúdkom som si užil v minulosti dosť,“ uviedol. Odborníci zistili, že má tumor na žalúdku. Nakoniec absolvoval až 16 ožiarení, ktoré v tom čase zabrali. Príčina jeho smrti v týchto momentoch však ešte nie je známa.

Na herca si môžete zaspomínať už dnes večer o 20:00 na Dvojke v premiére portrétu Juraj Sarvaš.

Viac o téme: Juraj Sarvaš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu