Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Moderátorka TA3 v televízii už nepracuje: KONIEC kvôli rozhovoru s kontroverzným ekonómom?!

Anka Žitná po stiahnutí rozhovoru s Jeffreym Sachsom v TA3 skončila. Zobraziť galériu (2)
Anka Žitná po stiahnutí rozhovoru s Jeffreym Sachsom v TA3 skončila. (Zdroj: TA3)

BRATISLAVA - V marci televízia TA3 odvysielala rozhovor moderátorky Anky Žitnej s kontroverzným americkým ekonómom Jeffreym Sachsom. Tým sa začala zaoberať Licenčná rada a rozhovor napokon zmizol aj z archívu televízie. Krátko po tom sa z obrazoviek vytratila aj spomínaná moderátorka. Priznala, že v TA3 už nepracuje!

TA3 v marci odvysielala rozhovor s americkým ekonómom Jeffreym Sachsom. Ten v ňom tvrdil, že vojenskou podporou Ukrajiny sa konflikt neukončí a vyzýval na začatie mierových rokovaní a diplomatické riešenia. No hoci niektorí ho označili za vyjadrenie názoru ľudí túžiacich po riešení rusko-ukrajinského konfliktu diplomatickými cestami, našli sa takí, ktorí mali iný názor. 

Rozhovorom sa preto začala zaoberať licenčná rada a aktuálne rozhoduje o tom, či v súvislosti s jeho vyjadreniami o vojne na Ukrajine nedošlo zo strany TA3 k porušeniu ustanovení zákona o objektívnosti a nestrannosti programu aktuálnej publicistiky. Sachs je navyše považovaný za kontroverznú osobnosť na základe svojich názorov na ekonomiku, pôvod covidu-19 či obhajobu čínskej a ruskej vlády. 

Moderátorka TA3 v televízii
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TA3)

Hneď po tom rozhovor z archívu TA3 zmizol a, ako informuje portál omediach.com, z obrazoviek začiatkom apríla zmizla aj moderátorka Anka Žitná, ktorá rozhovor robila. Okamžite sa preto naskytá otázka, či dôvodom jej odchodu z práce nie je práve kontroverzné interview. Televízia to však odmieta. 

„Dôvodom ukončenia spolupráce nebol rozhovor s Jeffreym Sachsom, pre ktorý začala rada pre mediálne služby voči Televízii TA3 správne konanie. Za tým rozhovorom si stojíme a jeho objektívnosť budeme obhajovať,“ uviedla za TA3 Oľga Dúbravská. Samotná Anka Žitná však naznačila niečo iné. 

„Pre mnohých z vás je to šok. Pre mňa to bolo dôležité rozhodnutie, ktoré postupne dozrievalo od momentu, keď do mojej autorskej slobody zasiahlo bezdôvodné stiahnutie vedením vopred riadne schváleného rozhovoru s profesorom Sachsom z webu, ktoré spustilo sériu ďalších udalostí,“ uviedla Žitná na sociálnej sieti Facebook. 

 

📌 Viac ako 800 premiérových dielov, vyše 16 tisíc minút vysielacieho času 📌 Sledovanosť, ktorá pri exponovaných témach...

Posted by Anka Žitná Lučaiová on Saturday, April 15, 2023

 

Viac o téme: TA3Anka Žitná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu