Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčatko z Troškových filmov: Obrala Hoštice o milióny!

Zdeněk Troška Zobraziť galériu (3)
Zdeněk Troška (Zdroj: TASR)

HOŠTICE - Ako dieťa sa mihla v kultovej trilógii Slunce, seno... Herečka sa však z Markéty N. nestala. Pracovala ako účtovníčka a vytunelovala účty dvoch českých obcí. Teraz si vypočula verdikt súdu.

Keď sa objavila informácia, že herečka z Troškových filmov vytunelovala pokladnicu Hoštíc aj susednej obce, režiséra komédií to poriadne rozhorčilo. „Prosím vás, aká herečka? Mihla sa v  jednom zábere v Slunce, seno, erotika asi ako päťročná, žiadna herečka to ale nie je,” vyhlásil nahnevane pre Blesk. „Je to hanba!” dodal. 

Dievčatko z Troškových filmov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Markéta N. sa napokon živila ako účtovníčka. „Všetci ju tu mali radi, chodili si k nej po rady ohľadom financií. Nikto by to na ňu nepovedal. Vraj doma cez počítač stávkovala a hrala hazardné hry,” prezradil českému denníku jeden z obyvateľov obce. 

Blondínka podľa obžaloby tunelovala Hoštice od septembra 2019 do júna 2020. Z bankového účtu tejto dedinky si podľa štátnej zástupkyne previedla finančnú čiastku v celkovej výške takmer 3,5 milióna českých korún v čase, keď bola zamestnaná ako obecná účtovníčka. Susednú obec pripravila o 1,3 milióna korún. 

Dievčatko z Troškových filmov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook DN)

Teraz sa postavila pred súd, ktorý jej aj vďaka spolupráci a dohode o vine a treste naparil síce len podmienku, ale všetky peniaze musí vrátiť. Hrozilo jej až osem rokov basy, dostala však podmienečný trest vo výške 1,5 roku s odkladom na tri roky. 

„Keď sa to prevalilo, postavila sa k tomu čelom. Prišla sa starostovi ospravedlniť. Vraj už to po nejakých čiastkach spláca, ale asi ešte dlho bude,” uviedol obyvateľ obce. Ako píše Blesk, podľa posudku znalkyne z oboru psychiatrie trpí Markéta N. patologickým hráčstvom. 

Viac o téme: Zdeněk Troška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu