Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Obrovská tragédia: Na chlapca (†12) spadla futbalová bránka, na mieste zasahoval vrtuľník!

(Zdroj: Foto: polícia)

BŘECLAV – V českom meste Břeclav 1. mája podvečer po úraze na ihrisku zomrel iba 12-ročný chlapec. Polícia okolnosti nešťastia vyšetruje. ČTK to potvrdili hovorca polície Bohumil Malášek a hovorkyňa českej záchrannej služby Michaela Bothová.

K nešťastiu došlo okolo 19:00 na sídlisku Na Valtické. "Na miesto sme poslali pozemnú lekársku posádku aj vrtuľník, toho chlapca sme resuscitovali, žiaľ, zranenia boli príliš vážne. Napriek všetkej našej snahe sa nepodarilo obnoviť jeho životné funkcie. Na miesto sme poslali aj psychologickú pomoc," uviedla hovorkyňa českej záchrannej služby Michaela Bothová. Hovorca polície upresnil, že zisťujú potrebné informácie a okolnosti tragickej udalosti vyšetrujú.

Takýto prípad nie je ojedinelý. V októbri 2023 sa rovnaká nešťastná udalosť stala v obci Iliašovce na Spiši. Futbalová bránka vtedy privalila iba 6-ročného chlapca, ktorý bol na mieste mŕtvy. Podľa starostky išlo vtedy o nešťastnú náhodu, kedy sa zrejme deti snažili bránku zdvihnúť, no váhu neuniesli a bránka následne spadla na jedného z chlapcov.

Viac o téme: NešťastieFutbalová bránkaBřeclav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu