Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Smer ide do volieb s filmom: V hlavných úlohách Radičová, Mikloš a Sulík!

Šéf Smeru Robert Fico (vpravo) a podpredseda strany Pavol Paška počas mítingu v Topoľčanoch. Zobraziť galériu (3)
Šéf Smeru Robert Fico (vpravo) a podpredseda strany Pavol Paška počas mítingu v Topoľčanoch.

BRATISLAVA – Smer v pondelok odštartoval predvolebné turné. Počas mítingov svojim nadšencom premieta krátky film o súčasnej vláde, v topoľčianskom kulturáku dôchodcovia doslova vysmiali Radičovú!

Prvou zastávkou smeráckej predvolebnej kampane, boli Topoľčany, rodné mesto lídra strany Roberta Fica. V preplnenom kulturáku sa v pondelok tiesnili stovky nadšených dôchodcov, mladých prišlo len zopár. Hneď na úvod premietali na veľkoplošnej obrazovke zostrih vystúpení lídrov koaličných strán a najväčšie škandály dosluhujúcej vlády.

Zostrih pripomínal trajler k filmu, čomu napomohla aj dramatická hudba, úderné nápisy, prestrihy a výber vyjadrení politikov. „Smer už dosť dlhú dobu prezentuje na svojej webovej stránke vlastné videá, ktoré majú profesionálnu úroveň a samozrejme je tomu tak aj počas kampane,“ uviedol pre Topky šéf volebnej kampane Smeru Marek Maďarič.

V šesťminútovom videu počuť známe premiérkino „Riško, drž balónik a čakaj“, ktoré adresovala bývalému šéfovi parlamentu Richardovi Sulíkovi či „Nie, my nepôjdeme cestou zvyšovania daní“ a iné pracne povyberané uštipačné odkazy a obvinenia, ktoré si za jeden a pol roka vymenili lídri strán vládnej koalície.

Zaujímavo pôsobia grafy nezamestnanosti či vývoja cien na Slovensku, ktoré vyzdvihujú výsledky, samozrejme, v neprospech Radičovej vlády. Jedine pri grafe vývoja miezd sa ako zdroj uvádza Štatistický úrad, ostatné údaje zostávajú bez zdroja. Podľa Maďariča sú informácie vo videu overené, odkiaľ ich zobral, sme sa však nedozvedeli.

Smerácke predvolebné video


Počas mítingu v Topoľčanoch, ktorý moderoval Martin Nikodým, šéf Smeru opakovane vyzýval ľudí na účasť na voľbách. Rozdávali sa propagačné materiály, perá, keksíky či podpisové kartičky. Oficiálna autogramiáda však chýbala, občerstvenie bolo poskromne a niektorí dôchodcovia sa posťažovali, že im chýbala diskusia s občanmi. Kultúrny program, ktorý nasledoval po mítingu, bol orientovaný na staršiu generáciu – prítomných bavil Otto Weiter. Na jeho vystúpenie si však viacerí diváci ani nepočkali.

Míting navštívili stovky prevažne starších ľudí.
Predvolebný míting Smeru v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu