Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico: Ak by aj bola Gorila pravdivá, pitie Coly nepovažujem za trestný čin

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Ak by aj bolo pravdou, čo je napísané v údajnom spise SIS Gorila, tak pitie Coly nie je trestným činom. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder Smeru-SD Robert Fico.

Podľa dokumentu Gorila on osobne navštívil konšpiračný byt na Vazovovej ulici, kde sa mal stretnúť so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom a po príchode si vypýtal na pitie Colu. Fico návštevu bytu nikdy nepotvrdil ani nevyvrátil.

"Ja sa tejto téme nevyhýbam. Ak by sa potvrdilo, že niečo na tomto spise je pravdivé, tak si prečítajte, čo sú tam popísané za hrôzostrašné veci, ale čo to má spoločné so Smerom? Do tohto nás nezaťahujte," apeloval.

Fico zdôraznil, že celá kauza sa týka druhej Dzurindovej vlády. "Naozaj vás prosím, aby ste vnímali, že Smer hneď po tom, ako nastúpil do vlády v roku 2006, zrušil privatizáciu letiska, ktorá mala byť realizovaná Pentou a pristúpil k zákazu zisku zdravotných poisťovní, kde Penta zohráva kľúčovú úlohu," pripomenul.

Šéfovi Smeru-SD tak nie je celkom jasné, čo má jeho strana spoločné s tým, že sa "niekedy dávali nejaké provízie pri privatizácii a rozdeľovali sa tam nejaké peniaze, ak to teda bola pravda".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu