Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ministerstvá sú už údajne rozdané! Aj takto by mohla vyzerať budúca vláda: Komu pripadnú rezorty vnútra a obrany?

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Pixabay Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Podľa zdroja redakcie Topiek sú známe mená štyroch horúcich kandidátov na vedenie dôležitých rezortov. Povráva sa, že koaličná dohoda medzi stranami Smer-SD, Hlas-SD a SNS je už na spadnutie. Kto by však zasadol na stoličky ministerstiev? V hre sú tieto mená.

archívne video

Stretnutie predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho s prezidentkou Zuzanou Čaputovou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pokiaľ sú zvesti o budúcej vládnej trojkoalícii pravdivé, šéfovia jednotlivých strán sa dnes už určite pohrávajú s myšlienkou rozdelenia jednotlivých rezortov. Podľa nášho zdroja sa už skloňujú prvé mená a niektoré nominácie by ste rozhodne nečakali.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (7)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Strane Hlas-SD by po zložení koalície mali pripadnúť rovno tri ministerstvá zo štyroch, ktorých kreslá sú podľa našich informácii obsadené. Na miesto ministra práce, sociálnych vecí a rodiny by mal podľa našich informácii zasadnúť podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

TK strany Hlas SD Slovensko za Matoviča a Hegera schudobnelo
Zobraziť galériu (7)
TK strany Hlas SD Slovensko za Matoviča a Hegera schudobnelo  (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Druhým rezortom, ktorý by mal strane hlas pripadnúť je ministerstvo zahraničných vecí, čím by Hlas naplnil svoje podmienky o prozápadnom smerovaní Slovenska a korektným vzťahom voči našim partnerom. Na toto kreslo by nemal zasadnúť nik iný, než Peter Kmec, dlhoročný diplomat a kandidát za Pellegriniho Hlas-SD.

Peter Kmec
Zobraziť galériu (7)
Peter Kmec  (Zdroj: TASR - Pavol Demeš)

V hre sú aj mená ministrov dvoch silových rezortov. Pozíciu ministra vnútra by mala viesť Denisa Saková, ktorá by tak uzatvorila trojicu troch mien zo strany Hlas-SD. Známe by malo byť aj meno šéfa druhého silového rezortu- ministerstva obrany. Na vedúcu stoličku by mal údajne zasadnúť dlhoročný člen vedenia Smeru-SD Robert Kaliňak.

Denisa Saková
Zobraziť galériu (7)
Denisa Saková  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Ministerstvá sú už údajne
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Predsedovia strany Smer-SD aj strany Hlas-SD však zhodne hovoria, že tvrdenia o možnej budúcej zostave vlády sú dnes zatiaľ len špekuláciou. Peter Pellegrini informoval, že strana Hlas-SD neuzavrela ani alternatívu štvortkoalície so stranami PS, SaS a KDH. Zdôrazňuje, že s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom zatiaľ nedošli k bodu, aby sa dohodli na budúcej vládne spolupráci. Podobný postoj k rokovaniam dnes zastáva aj samotný predseda Smeru Robert Fico.

Ministerstvá sú už údajne
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: Robert KaliňákSmer-SDSaSKDHVládaPeter PellegriniErik TomášRober FicoDenisa SakováProgresívne SlovenskoPeter KmecKoaličné rokovaniaHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu