Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvá reakcia Progresívneho Slovenska! Budeme tvrdou opozíciou, rozhodnutie však rešpektujeme

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko (PS) vníma rozhodnutie Hlasu-SD viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so stranami Smer-SD a SNS kriticky, no rešpektuje ho. Odkazuje, že bude pre vznikajúcu koalíciu tvrdou opozíciou. V utorok to vyhlásil líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Progresívne Slovensko rešpektuje rozhodnutie Hlasu-SD a odkazuje, že bude tvrdou opozíciou (Zdroj: Topky/Maarty)

"Som voči tomu rozhodnutiu veľmi kritický, ale rešpektujem ho a beriem ho na vedomie," povedal Šimečka. Zdôraznil, že PS v posledných dňoch robilo všetko pre to, aby mohla vzniknúť vláda bez Smeru-SD a jeho lídra Roberta Fica. Odmietol, že by boli problémom nezhody medzi PS a KDH. Spolu s SaS boli podľa neho všetky strany pripravené zložiť štvorkoalíciu. "Boli sme pripravení, ale Peter Pellegrini dnes rozhodol, že sa rokovať nebude, ani sa o to nepokúsil. Aj preto si myslím, že bol od začiatku rozhodnutý, že ide s Ficom a nebol tam skutočný úmysel sa dohodnúť," skonštatoval.

PS bude pre vznikajúcu koalíciu tvrdou opozíciou

Šimečka odkázal, že PS bude pre vznikajúcu koalíciu tvrdou opozíciou. "Budeme ich kontrolovať, napomínať a neustále prinášať alternatívne riešenia a návrhy. Budeme strážiť právny štát, demokratické princípy, zahranično-politické smerovanie a ukotvenie Slovenska. Nebudú to mať s nami ľahké," ozrejmil. Pokiaľ vie, tak všetci zvolení poslanci za PS si uplatnia mandát, otázny je jeden europoslanec.

Voličom odkázal, že budú napĺňať ich dôveru a silný mandát. Napriek tomu, že to budú ťažké časy, verí, že sa hnutiu, ale aj ľuďom a občianskej spoločnosti podarí udržať základné hodnoty, na ktorých Slovensko stojí. Líder stany Hlas-SD Peter Pellegrini v utorok informoval, že strana bude viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so stranami Smer-SD a SNS. Jednomyseľne o tom rozhodlo predsedníctvo strany. Šéf strany Smer-SD Robert Fico potvrdil, že naďalej preferuje koalíciu s Hlasom-SD a SNS a urobí všetko preto, aby sa to podarilo.

Viac o téme: OpozíciaProgresívne SlovenskoHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu