Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smer predstavil prvú desiatku kandidátov: Kandidátku zostavovali ľudsky nie mocensky

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - V prvej desiatke kandidátnej listiny Smeru-SD by mali byť Juraj Blanár i Ľuboš Blaha, ale aj exminister vnútra Robert Kaliňák či bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Návrh kandidátnej listiny predložil predsedníctvu strany jej líder Robert Fico, ktorý bude kandidovať z prvého miesta. Informoval o tom na sociálnej sieti, kde zverejnil prvých deväť miest listiny.

Blanár by mohol byť číslom dva na kandidátke. Blaha by obsadil tretie miesto. Nasledovali by Richard Takáč, Ladislav Kamenický a Erik Kaliňák. Siedme miesto by mal dostať exminister vnútra Kaliňák, ôsme Jaroslav Baška. Ako číslo deväť by sa mohol o dôveru voličov uchádzať Gašpar.

Archívne video: Reakcia strany Smer-SD k vysloveniu nedôvery vláde Ľudovíta Ódora

Reakcia strany Smer-SD k vysloveniu nedôvery vláde Ľudovíta Ódora (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

DNES PREDKLADÁM NA SCHVÁLENIE KANDIDÁTKU PRE VOĽBY DO NR SR 30. 9. 2023. ZOSTAVOVAL SOM JU ĽUDSKY, NIE MOCENSKY. VEĽMI...

Posted by Robert Fico on Tuesday, June 20, 2023

"Zostavoval som kandidátku ľudsky, nie mocensky. Veľmi si želám, aby sme prezentovali stranu s ľudskou a slovenskou tvárou. Bral som na zreteľ lojalitu ľudí v poslaneckom klube, ktorí nezradili. Navrhujem aj nových ľudí, ktorí sa osvedčili," uviedol Fico. Dodal, že s výnimkou dvoch alebo troch kandidátov ide o čisto stranícku kandidátnu listinu. Má garantovať stabilitu poslaneckého klubu a jeho orientáciu na slovenské ľavicové priority.

Viac o téme: Robert FicoTibor GašparRobert kaliňákParlamentné voľby 2023Smer-SDD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu