Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Koniec Igora Matoviča? Premiér prišiel so záhadným návrhom: Mal by zachrániť vládu

Premiér Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Premiér Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vládna kríza pokračuje aj po demisii ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Strany SaS a Za ľudí povedali, že premiér nič nepochopil. Igor Matovič však mal teraz prísť s veľmi netradičným návrhom.

Marek Krajčí napokon končí ako minister zdravotníctva, odchádzal so slzami v očiach (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Padne hlava premiéra? Ani demisia ministra zdravotníctva Mareka Krajčího nepomohla zažehnať krízu v koalícii. Po tlačovej besede, na ktorej premiér Igor Matovič oznámil, že chce, aby Krajčí zo svojho postu odišiel až keď sa na Slovensku začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V, kríza akoby vypukla znova. Nekonala sa ani avizovaná tlačová konferencia všetkých štyroch strán. 

MIMORIADNA SPRÁVA Marek Krajčí končí vo funkcii ministra zdravotníctva

Podľa informácií televízie Markíza mali vládni predstavitelia rokovať do neskorého piatkového večera. Sám premiér mal prísť s veľmi nezvyčajným návrhom. A síce, že by sa dočasne stiahol do úzadia a časť premiérskych povinností a kompetencií by prebral niekto iný. Televízia sa odvoláva na viaceré zdroje z koaličných strán. 

Ministri odchádzajú po rokovaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tie majú túto alternatívu zvažovať, len musia vymyslieť, ako sa to dá ústavnoprávne vyriešiť. V sobotu má stretnutie v úzkom kruhu strana Za ľudí, SaS má v nedeľu republikovú radu. Práve rozhodnutie Sulíkovej strany bude kľúčové. Záver by mal byť známy najneskôr v pondelok dopoludnia, keď chce Richard Sulík definitívne povedať, či strana v koalícii zostáva, alebo odchádza. 

 

Viac o téme: PremiérDemisiaVládna krízaIgor MatovičSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu