Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNA SPRÁVA Marek Krajčí končí vo funkcii ministra zdravotníctva

Marek Krajčí Zobraziť galériu (7)
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) končí vo funkcii. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou.

Premiér Igor Matovič začal brífing komentárom, že minister Krajčí dostal najťažší rezort. "Môžem z tohto miesta povedať, že nepoznám človeka, ktorý by každým jedným krokom prejavoval väčšiu snahu chrániť životy a zdravie," komentoval Krajčího výkon Matovič.

MIMORIADNA SPRÁVA Marek Krajčí
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ostatní sa podľa Matoviča snažili z Krajčího urobiť terč potom, ako došlo k nákupu Sputnika V. "Teraz je na mieste sa spýtať, čo sme sľúbili voličom pred rokom. Som rád, že sme s Marekom tento ročný boj spolu zvládali. Je mi ľúto tejto rituálnej obety," potvrdil Matovič ministrov koniec. Krajčí poďakoval ministrom OĽaNO, ktorí stoja za nimi a premiérovi Matovičovi.

MIMORIADNA SPRÁVA Marek Krajčí
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

VIDEO Vyhlásenie predsedu vlády SR Igora Matoviča k aktuálnej politickej situácii

Marek Krajčí napokon končí ako minister zdravotníctva, odchádzal so slzami v očiach (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krajčí sa poďakoval aj Sme rodina, no kriticky nazerá na strany SaS a Za ľudí. Minister s trasúcim sa hlasom ďakoval všetkým podporovateľom. "Ďakujem vám aj za tých, ktorí ste sa za mňa modlili aj všetkým zdravotníkom," uzavrel svoj prejav zrútený Krajčí.

MIMORIADNA SPRÁVA Marek Krajčí
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matovič považuje odchod Krajčího za najabsurdnejší v histórii. "Je to amorálne, že naňho ukazujú prstom ľudia, ktorí v prvej vlne chceli otvárať bary a reštaurácie. Ale áno, taká je politika a politika nie je fér a musíme sa s tým naučiť žiť," hovorí premiér.

Premiér povedal, že by bol rád, keby nový minister/ka bol istú dobu s Krajčím súčinný na ministerstve. Matovič tiež potvrdil, že nás dnes čaká ešte jeden veľký brífing s koaličnými lídrami.

Viac o téme: OdstúpenieDemisiaKoaličná krízaIgor MatovičMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu