Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zvrátený nápad milenecov: Predstierali kamarátstvo, v skutočnosti bohatého lekára postupne zabíjali! Bude vám z nich zle

Anthony Flores a jeho partnerka Anna Moore viac ako rok dopovali drogami depresívneho lekára. Zobraziť galériu (2)
Anthony Flores a jeho partnerka Anna Moore viac ako rok dopovali drogami depresívneho lekára. (Zdroj: Facebook/Fulton Yoga Collective)

MALIBU - Anna Moore (39) a Anthony Flores (46) predstierali, že sú priatelia s rozprávkovo bohatým lekárom z Malibu v Kalifornii. Izolovali ho od jeho rodiny a takmer rok ho pumpovali ketamínom. Ich cieľom bolo získať jeho peniaze a plážovú vilu. Milióny dolárov, po ktorých bažili, ich úplne opantali.

Priatelia a zamestnanci zosnulého Marka Sawuscha pre noviny Los Angeles Times povedali, že ezoterický pár využíval drogy a lži, aby prinútil lekára inklinujúceho k samovražde, aby sa vzdal kontroly nad svojimi financiami.

Historický prielom v trestoch za drogovú trestnú činnosť (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Učiteľovi jogy a kaderníčke sa nakoniec podarilo so Savushom manipulovať – a ukradli mu peniaze skôr, ako lekár zomrel.

Zákerný pár, ktorý vo februári čelil obvineniam zo sprisahania, krádeže identity, poštových podvodov a prania špinavých peňazí, údajne spreneveril takmer 3 milióny dolárov od Savusha a pokúsil sa ukradnúť ďalších 20 miliónov dolárov po jeho smrti v roku 2018.

Sú obvinení z týždenného podávania ketamínových injekcií Savushovi. Popri tom mu mohli dať iné drogy, vrátane LSD, psilocybínových húb a marihuany. Medzitým minuli jeho peniaze na oblečenie, honosné večierky a cestovanie.

„Mal som pocit, akoby ho práve omámili,“ povedal terapeut zosnulého pre The Times. „Nebol pri zmysloch. Nebol schopný viesť rozhovor."

Anthony Flores
Zobraziť galériu (2)
Anthony Flores  (Zdroj: Facebook/Yoga Collective)

Ketamínová terapia proti depresii

Moore a Flores sa stretli so Sawuschom v júni 2017, len dva týždne po tom, čo bol prepustený z psychiatrického oddelenia za pokus o samovraždu. Títo traja sa rýchlo spriatelili, Sawusch pozval pár, aby sa k nemu nasťahovali bez nájmu. Lekár o nich hovoril ako o „najlepších priateľoch“ a „osobných pohotovostných službách“.

Čoskoro potom, čo sa im podarilo presvedčiť Sawuscha, aby im umožnil prístup k svojim účtom, Moore a Flores údajne najali 20 gazdiniek, údržbárov a iných zamestnancov – a uložili milióny dolárov na svoje vlastné bankové účty.

Týždenne podávali Sawuschovi ketamín na „liečbu jeho depresie“. Potom, dva týždne pred smrťou, mu denne podávali LSD. Neustále ho pozorovali cez bezpečnostné kamery a políciu zavolali, až keď ostatní zamestnanci našli Sawuscha v máji 2018 mŕtveho.

Koroner zistil, že Sawusch zomrel na intoxikáciu ketamínom a alkoholom. Bolo podozrenie na samovraždu – napokon, Sawusch bol roky v depresii, ako potvrdil jeho terapeut.

Po pohrebe začal pár vyberať veľké sumy peňazí z bankového účtu zosnulého. O prípade sa preto dozvedelo aj štátne zastupiteľstvo – a začalo sa vyšetrovanie. Trvalo celých päť rokov, kým obžaloba padla a to, čo sa stalo, sa dalo rozobrať.

Sawusch zomrel na predávkovanie drogami, ktoré mu podal niekto iný. Proces by to teraz mal objasniť. Moore a Flores, ktorí už nie sú spolu, na súde tvrdili, že konali len v Savushovom najlepšom záujme a snažili sa mu pomôcť.

Viac o téme: PeniazeDrogyDepresiaAnthony FloresAnna MooreMark Sawusch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu