Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Advokát Para prehovoril o ŠIKANE v Miloslavove: Snaha o marenie vyšetrovania! Seneckí policajti pochybili

Marek Para zastupuje poškodenú Andreu z Milosalvova. Zobraziť galériu (4)
Marek Para zastupuje poškodenú Andreu z Milosalvova. (Zdroj: Topky.sk, Ján Zemiar)

BRATISLAVA/MILOSLAVOVO - Prípad v Miloslavove, kedy mali násťročné deti opiť, zbiť a točiť len 11-ročnú Andreu, je ostro sledovaný. Advokát rodiny poškodenej Andrejky mal prvýkrát možnosť nahliadnuť do spisu. Pre Topky.sk prezadil, čo z neho vyplynulo.

Topky ako prvé informovali o tom, že známy obhajca Marek Para, sa rozhodol zastupovať poškodenú Andrejku a jej rodinu z Miloslavova. "Bol som oslovený, predmetná téma s celospoločenským dopadom ma oslovila a je nevyhnutné zodpovedne pristúpiť k danému prípadu a preskúmať aj možné zlyhanie autorít, ktoré mali byť v minulosti oslovené s tým, že už dochadza k šikanovaniu a bitiu maloletých a tým, že mohli danému skutku zabrániť," povedal pre Topky ešte v pondelok Para. Rodinu zastupuje pro bono, teda bez nároku na honorár.

Otrasný prípad z Miloslavova: Dobitú Andreu zastupuje známy advokát! Zanedbaná výchova aj ďalšie opatrenia

Advokát mal v piatok prvýkrát možnosť nahliadnuť do spisu a požiadal aj o vyhotovenie kópií. "V prvom rade sa treba poďakovať Krajskej prokuratúre v Bratislave a rovnako aj Krajskému riaditeľstvu policajného zboru v Bratislave za ich prístup k predmetnému trestnému činu, ktorý reflektuje úprimnú snahu objasniť skutkový stav," povedal pre Topky.sk Para. Dodal však, že niektoré veci, ktoré vyplývajú zo spisu sú zarážajúce. 

Bývalé družstvo v Miloslavove
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky.sk)

"To, čo je zarážajúce a čo potrebujem hlbšie analyzovať, sú veľmi vážne pochybenia príslušníkov okresného riaditeľstva Senec pri prvotnom privolaní na miesto činu, ako aj pri následnom odovzdaní veci pracovníkom kriminálky, kedy opomenuli, podľa môjho názoru, podstatné povinnosti," vysvetlil advokát. "Som prekvapený, že predstavitelia ministerstva vnútra a prezídia policajného zboru toto zamlčujú a nevyvodzujú konkrétne následky," povedal Para s tým, že o aké konkrétne pochybenia ide, bude bližšie špecifikovať až po dohode s rodinou, keďže ide o mimoriadne citlivý prípad.

Advokát je presvedčený, že v úvode konania sa vyskytli znaky nie skutok objasniť, ale ho skôr mariť. "A to najmä zo strany rodičov hlavnej podozrivej. Bližšie informovať však budem až po konzultácii so psychológom a rodinou poškodenej," dodal obhajca. 

Prípad, ktorý postavil na nohy celé Slovensko

Začiatkom januára mala partia neplnoletých detí v opustenej budove v Miloslavove opiť, vyzliecť a dobiť len 11-ročné dievča, ktoré bolo ich kamarátkou. Údajne tak mali spraviť preto, že na jednu zo starších dievčat rozlialo kofolu. Prípad je o to horší, že deti si mali všetko nahrávať na mobil a neskôr medzi sebou posielať.

Prípad riešili seneckí policajti ako lúpež, neskôr sa dostal na krajské riaditeľstvo do Bratislavy. Polícia potom prostredníctvom hovorcu Michala Szeiffa oznámila, že vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky začal v tejto súvislosti ďalšie trestné stíhanie vo veci úmyselného trestného činu ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe v jednočinnom súbehu s úmyselným trestným činom výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva.

Vyjadrenie otca hlavnej podozrivej
Zobraziť galériu (4)
Vyjadrenie otca hlavnej podozrivej  (Zdroj: FB - M. S., CH. K. )

Advokát Para prehovoril o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB - M. S., CH. K. )

Okamžite po prevalení sa bitky maloletej Andrey sa na sociálnych sieťach strhla lavína reakcií a zverejnené boli aj mená detí, ktoré mali byť na mieste incidentu. Hlavnou aktérkou má byť len 16-ročná dievčina. Práve jej otec, ktorý je advokát, rozpútal vášne, keď sa vyjadril na stránke Miloslavova, že jeho dcéra dávala 11-ročnej Andrei prvú pomoc. Svoj komentár neskôr vymazal, keď naň ľudia začali reagovať s tým, že prípad dobitého 11-ročného dievčaťa nie je prvý. Jeho dcéra má byť v obci známa svojim agresívnym správaním a polícia bola k rôznym bitkám údajne volaná viackrát. Podľa obyvateľov však nikdy nič nevyriešila.

 

Viac o téme: AdvokátŠikanaMiloslavovMarek ParaPro bono
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu