Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Turisti pobúrili miestnych: Pózovali nahí na vrchole legendárnej pieskovej duny, nehanebná FOTO!

(Zdroj: Instagram/thenamibian)

NAMÍBIA – Zahraniční turisti rozhnevali namíbijské úrady po tom, čo pózovali nahí na vrchole legendárnej duny Big Daddy v africkej púšti Namib. Fotografie rýchlo obleteli sociálne siete, kde sa niektorí nehanebných turistov dokonca zastávali.

„Je to veľmi nechutné a naozaj to vytvára zlý obraz Namíbie,“ povedal Kenneth Nependa, podpredseda Federácie namíbijských turistických združení, pre denník Namibian Sun, uviedla BBC. Dodal, že tieto výstrelky môžu prilákať turistov, pretože si budú myslieť, že v tejto krajine je všetko dovolené. Sprievodné zábery a video, ktoré nasnímal neznámy zdroj, ukazujú nemenovanú trojicu, ako sa úplne nahí vyvaľujú na vyše 1 000 metrov vysokom pieskovom kopci. 

Návštevníkom sa nepáčilo, že sa turisti správajú k malebnému miestu ako k nudistickej pláži, a vyzvali predstaviteľov cestovného ruchu, aby proti turistom zakročili. Úrady zatiaľ verejne neidentifikovali pieskových striptérov, pretože Namíbiu údajne opustili ešte predtým, ako s tým kompetentní stihli niečo spraviť. Podľa ministrov cestovného ruchu by však nudistom mal byť zakázaný vstup do národných parkov a mali by byť trestaní podľa miestnych zákonov. 

V súvislosti s neslušným incidentom úradníci vyzývajú návštevníkov, aby narušiteľov nahlásili úradom. „Apelujeme na túto časť turistov, aby si vstúpili do svedomia a aby konali správne,“ vyhlásil Romeo Muyunda, hovorca ministerstva životného prostredia, lesníctva a cestovného ruchu. Mnohí používatelia sociálnych médií však nesúhlasia s tým, že by bol tento incident nejakým spôsobom pohoršujúci. „Prečo majú problémy? Nikoho neobťažovali,“ vyhlásil podľa BBC jeden z používateľov X, zatiaľ čo iný tvrdil, že „na opaľovaní nie je nič zlé.“ 

Viac o téme: TuristiPúšťNamíbiaBig Daddy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu