Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Spoločnosť Uber zablokovala žene účet kvôli krstnému menu: Spojenie s Hitlerovou nacistickou stranou!

(Zdroj: X/cihs_india)

SYDNEY – Čoraz viac rodičov vyberá pre svoje deti exotické a netradičné mená. Niektoré mená majú tiež v iných jazykoch úplne odlišný význam. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila žena, ktorá mala kvôli svojmu menu zakázané používateľ akékoľvek služby spoločnosti Uber.

Svastika Chandraová vysvetlila, že jej krstné meno znamená „veľa šťastia“ v sanskrte a na Fidži, kde vyrastala, to je bežné meno. Koncom minulého roku jej však spoločnosť Uber náhle zablokovala účet, pretože jej krstné meno reprezentovalo potenciálne urážlivé slovo. „Raz som poobede zadávala objednávku na jedlo a prešla som do fázy platby a objavilo sa vyskakovacie okno so slovami: ,Vaše krstné meno porušuje pravidlá a musíte si zmeniť meno v aplikácii,‘“ povedala v relácii A Current Affair.

Ďalej vysvetlila, že chápe spojenie svojho mena s nacistickou stranou Adolfa Hitlera, no napriek tomu má svoje meno rada a nikdy si ho nezmení. „Nevedia, že hinduisti to používali tisíce rokov predtým, ako to Hitler použil nesprávnym spôsobom,“ povedala. Ako informovala relácia, trvalo päť mesiacov, kým Uber udelil žene výnimku na opätovné pripojenie k platforme, a to až potom, čo zasiahla Hinduistická rada a Chandraovú podporil aj generálny prokurátor Nového Južného Walesu.

Vo vyhlásení pre spravodajský portál news.com.au Uber uviedol, že sa Chandraovej ospravedlnili. „Uber sa zaviazal poskytovať bezpečné a príjemné prostredie pre všetkých používateľov,“ uviedla spoločnosť. „Z tohto dôvodu má Uber globálnu politiku obmedzovania prístupu pre používateľov, ktorých mená v aplikácii obsahujú potenciálne urážlivé slová. Chápeme, že mená majú rôzne kultúrne nuansy, a preto naše tímy riešia takéto incidenty individuálne,“ dodala spoločnosť.

Viac o téme: MenoHitlerUberNacistická strana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu