Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cez víkend si pospíme o hodinu kratšie, POČASIE vám ale zdvihne náladu: Sobota bude poriadne teplá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Predpovede meteorológov sa naplnili. V druhej polovici tohto týždňa sa citeľne oteplilo. Po príjemnom piatku bude teplo i v sobotu. V niektorých lokalitách sa denné maximum vyšplhá až na 18 stupňov. Nedeľa bude o čosi chladnejšia, pričom na viacerých miestach sa očakávajú prehánky.

Príjemné piatkové popoludnie v hlavnom meste vytiahlo ľudí do ulíc. Stretli sme aj milú dvojicu, ktorá symbolicky oslavovala narodeniny. Oslávenec pozval svoju priateľku na pohár vína. Pozrite si video.

Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie (Zdroj: Topky/Maarty)

A nezabudnite, že posledný marcový víkend sa mení čas. V noci zo soboty na nedeľu sa hodiny o druhej hodine ráno posunú na tretiu hodinu.

Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na Predpovede.sk

Zmena času na letný.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Sobota

Oblasť vyššieho tlaku vzduchu u nás zoslabne a do našej oblasti od západu postúpi v brázde nízkeho tlaku vzduchu studený front.

Obloha bude jasná až polojasná, no počas dňa treba od západu rátať s pribúdaním oblačnosti. Popoludní sa postupne na viacerých miestach objavia prehánky alebo dážď, výnimočne aj búrky, od cca 1700 m sneženie. Na východe hrozia zrážky len ojedinele. Meteorológovia avizujú teplo.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota dosiahne 2 až -3, na juhozápade okolo 4 stupne. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 13 až 18 stupňov, na severe bude ojedinele chladnejšie.

Zafúka prevažne južný, popoludní na západe severozápadný, vietor rýchlosťou 10 až 35, miestami v nárazoch okolo 50 km/h). V noci bude pofukovať väčšinou slabý vietor.

Nedeľa

Studený front postúpi z našej oblasti ďalej na východ. Za ním sa od juhozápadu nad Alpy presunie tlaková výš.

Oblakov bude v porovnaní so sobotou o čosi viac, ojedinele sa objavia i prehánky. V noci sa spočiatku vyskytne veľká oblačnosť a na strednom a východnom Slovensku na viacerých miestach treba počítať s prehánkami alebo dažďom, od vyšších polôh so snežením.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 4 až -1, v údoliach ojedinele do -4 stupne. Denné maximum dovŕši 9 až 14, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši okolo 7 stupňov.

Vietor bude prevažne severozápadný, jeho rýchlosť dosiahne 5 až 25 km/h. Nad pásmom lesa hrozí prudký vietor až víchrica.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu