Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Poslanec Hlasu sa pýši novou bundou: Nákup z mestských peňazí! Ide o ochranné pomôcky, vysvetľuje

Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč Zobraziť galériu (3)
Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč (Zdroj: Tip čitateľa)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Primátor Liptovského Mikuláša a poslanec Hlasu Ján Blcháč sa objavil v bunde za 300 eur. Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by za nový kus oblečenia nezaplatil z mestských peňazí. Podľa hovorkyne mesto išlo o ochranný odev proti chladu.

Politici sú ostro sledovanými osoba a žiadny prešľap by sa im nemal odpúšťať. Tak je to aj v prípade poslanca strany Hlas a primátora Liptovského Mikuláša Jána Blcháča. Čitateľ si všimol, že primátor sa objavil v novej bunde, ktorá stála minimálne 300 eur. Okrem nej, kúpil ešte ďalšie dve. Na tom by nebolo nič zvláštne, avšak nákup zrealizoval z meststkých peňazí. 

Ján Blcháč
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Podľa hovorkyne mesta Liptovský Mikuláš Viktórie Čapčíkovej išlo o štandardný nákup, kedy sa kupoval ochranný odev proti chladu. "Bundy boli zakúpené ako ochranný odev proti chladu v súlade so smernicou pre poskytovanie osobných ochranných pracovných prostriedkov výlučne pre členov krízového štábu mesta, ktorí zabezpečujú havarijné či krízové situácie v teréne na území mesta a majú preto nárok od zamestnávateľa na takéto ochranné odevy," napísala hovorkyňa. 

Ján Blcháč
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Ján Blcháč - z denníka primátora)

"Bundy sú riadne označené funkciou a logom mesta, pretože ide výlučne o pracovný, nie súkromný odev a sú farebne odlíšené, primátor ako šéf krízového štábu má inú farbu bundy, ako ostatní členovia, aby boli v teréne dostatočne identifikovateľní. Ide o štandardný postup pri zabezpečovaní pracovných odevov aj v iných samosprávach," dodala hovorkyňa.

Celé znenie stanoviska primátora

"Bundy boli zakúpené ako ochranný odev proti chladu v súlade so smernicou pre poskytovanie osobných ochranných pracovných prostriedkov výlučne pre členov krízového štábu mesta, ktorí zabezpečujú havarijné či krízové situácie v teréne na území mesta a majú preto nárok od zamestnávateľa na takéto ochranné odevy. Naposledy zabezpečovali riadenie havarijného stavu túto zimu, keď v Liptovskom Mikuláši roztrhlo hlavné vodovodné potrubie a tisícky domácností zostali bez pitnej vody, takisto v tomto období zabezpečujú organizáciu odberných miest pre testovanie na COVID-19, čo si rovnako vyžaduje aj ich prítomnosť v teréne. Bundy sú riadne označené funkciou a logom mesta, pretože ide výlučne o pracovný, nie súkromný odev a sú farebne odlíšené, primátor ako šéf krízového štábu má inú farbu bundy, ako ostatní členovia, aby boli v teréne dostatočne identifikovateľní. Ide o štandardný postup pri zabezpečovaní pracovných odevov aj v iných samosprávach."

Viac o téme: BundaPrimátor Liptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu