Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Totálny dopravný kolaps v hlavnom meste: Od rána hlásia jednu nehodu za druhou

Kolóny robili vodičom v Bratislave vrásky už od ranných hodín. (ilustračná foto) Zobraziť galériu (4)
Kolóny robili vodičom v Bratislave vrásky už od ranných hodín. (ilustračná foto) (Zdroj: Twitter/Zelená vlna)

BRATISLAVA – Utorkové ráno sa pre vodičov v Bratislave nevyznačovalo práve najpríjemnejším štartom. Zrážka dodávky a osobného automobilu na jednom z frekventovaných úsekov, poriadne zdržala všetkých, ktorí sa ponáhľali do práce či do školy. Situácia sa však nelepšila ani v popoludňajších hodinách. Kolóny hlásia na viacerých úsekoch.

O rannej havárii informoval dopravný servis Zelená vlna, ktorý hlásil až 45-minútové zdržanie. Udalosť sa odohrala na konci Prístavného mosta v smere do Petržalky.

Hromadná nehoda spôsobila v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Ako neskôr priblížila bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková, z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke vozidla Kia Ceed idúceho v smere na Einsteinovu ulicu, s úžitkovým vozidlom Renault Master, ktoré išlo v rovnakom smere.

"Požitie alkoholických nápojov bolo vykonanou dychovou skúškou u oboch vodičov vylúčené.  Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania," doplnila V. Slamková.

Havária ovplyvnila aj MHD

Ako uvádzal spomínaný dopravný servis, pre kolíziu bol zjazd na starú Einsteinovu približne dve hodiny neprejazdný, vodiči museli pokračovať po diaľničnom páse Einsteinova. Po 11. hodine však zostával blokovaný len pravý jazdný pruh.

#NEHODA AKTUALIZÁCIA: BA zjazd z Prístavného mosta na Einsteinovu, úsekom už prejdete, pravý pruh zostáva blokovaný, zdržanie do 20 minút.

Zrážka ovplyvnila aj mestskú hromadnú dopravu. Dopravný podnik Bratislava na svojej webovej stránke v doobednajších hodinách uvádzal, že "od 09:05 zastávka Bosákova smer Prokofievova nie je obsluhovaná z dôvodu odklonu linky č. 96 cez Most Apollo." 

Napriek tomu, že polícia neinformovala o žiadnom zranení v dôsledku spomínanej kolízie, hovorkyňa záchranárov Alena Krčová priblížila, že pri nehode zasahovala hasičská sanitka. Na mieste podľa hasičov ošetrili jednu osobu. 

Len o pár minút neskôr došlo na D1 za križovatkou s Galvániho v smere na Prístavný most k ďalšej nehode. Podľa Zelenej vlny sa v strednom pruhu zrazili dve autá. Aj v tomto úseku sa tvorili zápchy.

Viacero kolízií aj prekážky

Situácia sa neustálila ani popoludní. Po obede došlo k nehode na Vajnorskej ulici pri nákupnom centre v smere na Zlaté Piesky. Aj na tomto mieste hlásili zdržanie. 

Na Trnavskom mýte v smere na Šancovú blokoval pravý pruh, a zároveň všetky pruhy v smere z Vajnorskej, okolo obeda odstavený trolejbus. 

Vodiči si ráno počkali aj na križovatke ulíc Karadžičova a Mlynské Nivy. Kolóny sa tvorili vo všetkých smeroch. Na Prievozskej v smere do centra došlo ku kolízii dvoch áut. Blokovaný bol pravý jazdný pruh.

Ešte po 16. hodine dopravný servis zapĺňali informácie o kolónach v rôznych častiach Bratislavy. Na Slovnaftskej v smere von z mesta sa vodiči zdržali okolo 15 minút, na Račianskej rovnako, na Gagarinovej a Mierovej si počkali kratšie, okolo desať minút.

Viac o téme: NehodaBratislavaPrístavný most
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu