Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ostrá kritika Ficovho sólo výstupu v RTVS: Porušil pravidlá, zneužil médiá!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prezidentskému kandidátovi Pavlovi Hrušovskému sa nepáči, že premiér a kandidát na prezidenta Robert Fico bol dnes jediným hosťom v relácii Slovenského rozhlasu Sobotné dialógy.

"Vyzývam Roberta Fica na férovú kampaň. Od ohlásenia kandidatúry sa nemôže tváriť len ako premiér a zneužívať verejnoprávne médiá na vlastnú kampaň," napísal Hrušovský v stanovisku. Podľa neho sú takéto "sólo relácie" v kampani neprípustné, ak rovnaký priestor nedostanú aj ďalší kandidáti. Robert Fico svojim konaním podľa Hrušovského potvrdzuje nebezpečnosť experimentu, ak by strana Smer ovládla aj prezidentský úrad. "Štátostrana nemá priestor v demokracii a zneužívanie moci na nezdravý vplyv nad médiami sú jej prvým znakom," dodal. 

Telerozhlas kritizuje aj strana Sloboda a Solidarita, dnešnú reláciu považuje za porušenie zásad verejnoprávnosti. Fica podľa SaS treba už z hľadiska relácií v RTVS považovať v prvom rade za prezidentského kandidáta. "Je preto hrubým porušením pravidiel fair play, aby vystupoval v relácii sám, ako sa to stalo dnes v Slovenskom rozhlase,“ vyhlásil predseda SaS Richard Sulík. Strana žiada, aby sa otázkou vyváženosti, ako aj dnešnou reláciou, zaoberali príslušné rady. "RTVS sa nebude zapájať do politického súboja jednotlivých kandidátov," reagoval Juraj Kadáš zo Sekcie marketingu a komunikácie RTVS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu