Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Milenec zomrel a ona zostala na ulici

Zuzana Pravňanská Zobraziť galériu (7)
Zuzana Pravňanská

BRATISLAVA - Ušla zo vzťahu plného zvád a násilia, dve dcérky mala v detskom domove. Zostal jej iba malý syn Števko. Nemala byt ani peniaze, prácu, ani vzdelanie. Takto mizerne sa ťahal život Zuzany Pravňanskej (36), kedysi obdivovanej detskej filmovej hviezdy. Úspech a sláva akoby pred dlhými rokmi odleteli na Gurun s malou mimozemšťankou Majkou.

Zuzana sa zmierila s tým, že jej vzali obe dievčatká. Odhodlaná nejako sa pretĺcť nečakala, že ju v živote čaká ešte niečo dobré. Ba dokonca, že to príde tak rýchlo. Bol to jej sused. Postupne spolu trávili väčšinu času. "Podporoval ma. Veľa sme sa rozprávali. Hrávali sme spolu celé noci karty. Najmä žolíka," smeje sa Pravňanská. Sused dostal možnosť presťahovať sa do väčšieho bytu. Pravňanskej v ňom tento oveľa starší muž ponúkol ustálenejší a pokojnejší život.

Mala za sebou skrachované manželstvo, zobrali jej dcéry, niekoľkokrát sa pokúšala zamestnať. Vyhľadávala najmä brigády, pretože dlhšie ako pár dní v práci nevydržala. Iba v jednom zamestnaní sa jej podarilo zakotviť na niekoľko týždňov. Na patológii. Medzi nebožtíkmi kedysi obdivovaná filmová hviezda robila upratovačku. "Videla som tam všeličo. Mŕtvoly v rozklade, takmer rozsypané telá bezdomovcov. Zvykla som si aj na strašný smrad," priznáva Zuzana. Časom jej táto práca pripadala celkom bežná. "Mnohokrát som si po službe sadla unavená k nebožtíkovi, otvorila si pečeňovú paštétu a s chuťou začala večerať," rozpráva bez vzrušenia.

O svojom druhom partnerovi Pravňanská hovorí s láskou. "Prežila som s ním jedenásť najkrajších rokov svojho života," vyznáva sa. S pomocou tohto muža zvládala aj výchovu syna Števka. Chlapec sa vtedy venoval hokeju. A dcéry? "Za najstaršou Zuzkou som chodila do ústavu. S Klaudiou som neprichádzala do kontaktu. Z domova si ju zobrala k sebe náhradná rodina, a tá nikdy so mnou nechcela komunikovať," sťažuje sa bývalá Majka z Gurunu.

Aj tentoraz šťastie uletelo kamsi do neznáma. "Môj priateľ mal veľké problémy so srdcom," Zuzane sa láme hlas. Druh, u ktorého konečne našla pokoj, náhle zomrel! "Dostal infarkt. Myslela som si, že to neprežijem." Pravňanskej sa podarilo dostať späť z ústavu najstaršiu dcéru Zuzku, spolu sa starali o Števka, a on ju navždy opustí!Byt zdedila rodina jej nebohého druha. Majka z Gurunu s dvoma deťmi bola znova na ulici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu