Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Žena (63) počas plávania v mori záhadne zmizla: Nikto si nevšimol číhajúceho predátora! Tragická dohra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TATHRA – Hrôzostrašné prípady útokov žralokov sa aj naďalej dostávajú na titulky svetových médií. Do centra pozornosti sa však vrátil starší incident, z ktorého priam mrazí. Manželia sa so skupinkou priateľov vydali na pláž, no žena záhadne zmizla. Až neskôr zistili, čo sa v skutočnosti stalo.

3. apríla 2014 si 63-ročná Austrálčanka Christine Armstrongová užívala ranné plávanie na pláži Tathra v Novom Južnom Walese s manželom a štyrmi priateľmi, keď došlo k tragédii. V to ráno mala Christine problémy s chrbtom, a tak sa rozhodla vrátiť na breh skôr ako zvyšok skupiny. Bolo to rozhodnutie, ktoré ju stálo život. O niečo neskôr, keď sa aj Christinin manžel Rob s priateľmi rozhodol priplávať k pobrežiu, si všimol plutvu. „Zastal som a plutva sa začala približovať. Pomyslel som si, delfín? Nie, to nie je delfín,“ povedal Rob pre ABC News. Spoločne rýchlo preplávali na beh a predpokladali, že Christine tam už bola.

„Mysleli sme si, že sú všetci v bezpečí, objali sme sa na pláži a potom sme zistili, že Christine nebola v šatniach,“ povedal Rob pre SBS News v samostatnom rozhovore. „Okamžite sme nasadli do nafukovacieho záchranného člna, vyšli na vodu a veľmi skoro sme našli dôkaz, že Christine už nie je medzi nami,“ dodal. Rob sa domnieva, že ju v podstate celú prehltol veľký predátor, pričom svedkovia z pláže hlásili, že v čase útoku videli blízko pri hladine 10 až 13-metrového žraloka. „V podstate ju úplne pohltil – ani nevedela, čo sa dialo,“ prezradil ďalej Rob.

Jej plavecká čiapka a okuliare sa našli večer v deň útoku spolu s malým množstvom ľudských pozostatkov. Rob, ktorý bol s Christine ženatý 44 rokov, vysvetlil, že spolu s manželkou boli nerozlučnou dvojicou. „Nikdy som nešiel spať bez toho, aby som ju pobozkal, ani som sa nezobudil bez toho, aby som ju pobozkal – nikdy,“ povedal pre ABC News len tri dni po jej smrti. „Teraz tu zrazu nie je,“ dodal.

Viac o téme: ŽralokChristine Armstrong
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu