Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Na pláž sa vyplavujú tajomné čarodejnícke fľaše: Vedci sa ich boja otvoriť, dnu má byť údajne toto!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEXAS - Výskumníci sú príliš vystrašení na to, aby otvorili záhadné "čarodejnícke" fľaše, ktoré sa vyplavili na pláž v americkom Texase. Tí, ktorí sa predtým odvážili ich otvoriť, tvrdia, že obsahovali telesné tekutiny, vlasy a nechty. Od roku 2017 sa malo vyplaviť až osem takýchto fliaš.

Jace Tunnell z Inštitútu morských vied na Univerzite v Texase narazil 15. novembra na bizarné fľaše na pláži neďaleko mesta Corpus Christi. Nazval ich čarodejníckymi, pretože nikto nevie, kto ich poslal alebo čo obsahujú. Jedna fľaša mala okolo skla omotané fúzonôžky, z čoho odborníci usúdili, že bola nejaký čas ponorená. 

Hoci hovorí, že sa ich nebojí, nechce riskovať otvorenie jednej z nich po tom, čo počul, že obsahujú kúzla. Jeho manželka súhlasí a odmieta ich pustiť do svojho domu. Tí, ktorí boli dosť odvážni na to, aby ich otvorili, tvrdia, že obsahujú všetko od vlasov po nechty a dokonca aj telesné tekutiny. Predstavitelia Úradu pre vedu a spoločnosť na McGill University priblížili, že počas 16. a 17. storočia čarodejnice verili, že ich kúzla dokážu vyliečiť choroby a odvrátiť zlo. "Zlé kúzla by sa dali odohnať uväznením v čarodejníckej fľaši, ktorá, ak je správne pripravená, môže odrážať samotné kúzlo a zároveň mučiť čarodejnicu." 

Tunnell vo videu na YouTube vysvetlil, že existuje mnoho ďalších dôvodov, prečo ľudia vyrábajú takéto fľaše. "Niektoré fľaše s kúzlami slúžia na ochranu. Vykonávajú rituál, pri ktorom majú kadidlo a fajčia a podobne. Niekedy to robia zo zdravotných dôvodov, pre šťastie." 

Experti urobili kvalifikované odhady o pôvode týchto vyplavených predmetov na základe počasia, prílivu a odlivu. Nepredpokladajú, že pochádzajú z USA. Niektoré z fliaš boli tenké a vyrobené na Haiti a mali na sebe stopy po korytnačom uhryznutí. 

Viac o téme: PlážFľašaČarodejnicaKúzloTexas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu