Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž prišiel kvôli rakovine o oko: Keď uvidíte, čo si dal namiesto neho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Muž, ktorý prišiel kvôli rakovine o oko, premenil svoju protetickú očnú náhradu na baterku. Namiesto oka mu teda teraz z očnej jamky svieti svetlo. Prezradil, že baterka dokáže svietiť až dvadsať hodín a neprehrieva sa. V súčasnosti pracuje na tom, aby mohol byť tento vynález dostupný pre všetkých.

Strata oka by asi pre každého bola veľmi stresujúcou životnou udalosťou. Tento chlapík sa ale rozhodol, že si z toho nebude robiť ťažkú hlavu a svoju protetickú očnú náhradu premenil na baterku. Stal sa tak akýmsi technologickým zázrakom. 

Zverejnením svojho vynálezu vo videu prezradil, ako skvelo vyzerá jeho žiariace oko a všetkým ukázal, aké je to užitočné v tme. Muž tiež poznamenal, že baterka v oku sa zíde napríklad pri čítaní kníh večer alebo v noci. Svetlo je dostatočne jasné na to, aby osvetlilo tmavú miestnosť a vďaka šikovnému zabudovaniu do očnej jamky neoslepuje druhé oko. 

Baterka vraj dokáže svietiť takmer celý deň a neprehrieva sa. Mladík v súčasnosti pracuje na tom, aby bol tento vynález dostupný aj pre ostatných, ktorí prišli o oko. Podľa svojich slov pracuje pomaly, pretože dbá na bezpečnosť a chce, aby bol jeho vynález bezpečný a pohodlný na používanie. Ľudí jeho šikovnosť ohromila a niektorí, ktorí prišli o svoj zrak, priznali, že by si do oka dali zabudovať niečo podobné. Iní poukázali na to, že muž teraz vyzerá ako množstvo fiktívnych postáv s robotickými očami.

Viac o téme: OkoZrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu