Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Závažný prípad únosu: Malú Elenku uniesol otec z Británie na Slovensko, zúfalá matka plače, nevidela ju už 8 mesiacov!

Zúfalá matka Wiem prosí o pomoc s nájdením jej vlastnej dcéry, založila si aj finančnú zbierku Zobraziť galériu (2)
Zúfalá matka Wiem prosí o pomoc s nájdením jej vlastnej dcéry, založila si aj finančnú zbierku (Zdroj: GoFundMe/Help me get my daughter back)

BRATISLAVA/LONDÝN – Británia sa zaoberá závažným prípadom uneseného dievčatka. Päťročnú Elenu Smolikovú priviezol jej otec Rastislav (33) na Slovensko ešte minulý rok v októbri, no odvtedy sa schováva. Dievčatko s dvojitým občianstvom tak matka nevidela už od októbra minulého roka.

Napriek viacerým pokusom skontaktovať sa so svojou vlastnou dcérou matke zakaždým príbuzní oznámia, že nevedia, kde malá Elena je. Prípad sa dostal už na pojednávanie Najvyššieho súdu v Británii kde sudca uviedol, že ide o „veľmi vážny prípad únosu dieťaťa“ a domnieva sa, že tento krok bol vopred naplánovaný, informuje britský Daily Mail.

Ďurianová zachránila topiaceho sa chlapca: Prišla mama a odpadnete, čo povedala moderátorke! (Zdroj: RTVS)

Tvrdý odkaz Slovákovi poslal aj britský sudca

Sudca ďalej uviedol, že "je strašné, keď matke vezmú dieťa, no ešte horšie je, keď je dieťa zbavené svojej matky". Podľa jeho slov by sa dieťa malo vrátiť naspäť do Británie, na miesto, kde sa doteraz zdržiavala a vyrastala. V rozsudku sú opísané aj detaily ako sa Slovák zoznámil s 26-ročnou Wiem Bejaouiovou na sociálnych sieťach, neskôr sa vzali a spoločná dcéra sa im narodila v Londýne v roku 2019.

Z rozprávky sa stala nočná mora

O štyri roky neskôr to začalo v ich vzťahu údajne škrípať a v októbri minulého roka Rastislav manželke oznámil, že dcérku berie na návštevu k príbuzným na Slovensko. Pôvodne malo ísť o krátku návštevu, s ktorou manželka súhlasila. Keď sa však mala malá Elenka s otcom 1. novembra vrátiť, manžel uviedol, že návrat odložil, pretože stratil pas ich dcéry.

Polícia vyhlásila po Rastislavovi pátranie v júni, je podozrivý zo všeobecnej trestnej činnosti
Zobraziť galériu (2)
Polícia vyhlásila po Rastislavovi pátranie v júni, je podozrivý zo všeobecnej trestnej činnosti  (Zdroj: minv.sk)

Vlastnú manželku si zablokoval a skrýva sa

Odvtedy sa matka s dcérou nerozprávala. Na druhý deň jej manžel napísal, že chce zostať na Slovensku a manželku si zablokoval. Podľa britských médií sa majú ukrývať "na dedine, niekde v horách". Odlúčenie je pre matku o to bolestivejšie, že jej dcéra oslávila pred pár dňami narodeniny. Právnik manželky, ktorý ju zastupuje uviedol, že aj v tomto prípade je smutné, že „rodič si neuvedomuje ničivé účinky, ktoré má únos na dieťa, najmä v prípade, keď bráni akémukoľvek kontaktu s matkou“. A dodal, že „postup otca v tomto prípade je jasným porušením príkazov anglického súdu týkajúcich sa starostlivosti o Elenu“. Po malej Elenke bude zrejme pátrať aj Interpol.

Viac o téme: BritániaInterpolúnosWiem Bejaouiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu